ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ Έκθεση για την ενέργεια, την υγραεριοκίνηση και τον οικιακό εξοπλισμό

7F2XR3STILIΈκθεση με θέμα «Υγραεριοκίνηση αυτοκινήτου-ενέργεια-δόμηση-οικιακός εξοπλισμός-βιβλίο», οργανώνει, στα Νέα Μουδανιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Την έκθεση εγκαινίασε, χθες, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

«Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία και τη Θράκη, το δικαίωμα να αποκτήσουν γεωπολιτική σπουδαιότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Καράογλου συνεχάρη όλους τους τοπικούς φορείς για τη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας πως παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις αναδεικνύουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα τα πλεονεκτήματα της τοπικής παραγωγής της Χαλκιδικής και δημιουργούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη νέων συνεργασιών, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την τοπική οικονομία.

«Η έξοδος της οικονομίας μας από την ύφεση και η καταπολέμηση της ανεργίας, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, είναι το κύριο ζητούμενο για εμάς», σημείωσε ο υπουργός στην αρχή του χαιρετισμού του, εστιάζοντας στην «εθνική ανάγκη», όπως είπε, η χώρα μας να αποκτήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην επενδυτική δραστηριότητα και στην εξωστρεφή συμπεριφορά και όχι στα δανεικά. Ένα μοντέλο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος και όχι τη διόγκωση του δημόσιου τομέα, προς όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΥΜΑΘ και στις προσπάθειες που καταβάλλει, μέσω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που έχει αποκτήσει, να αποτελέσει το «στρατηγείο» ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας, έφερε ως παράδειγμα τα 130 επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί και αξιολογούνται από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΜΑΘ, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έκανε ειδική μνεία στη σπουδαιότητα της δεύτερης έκθεσης Χαλκιδικής η οποία, εν μέσω κρίσης, μπορεί να αναβαθμίσει το Νομό σε τομείς όπως ο τουρισμός, το επιχειρείν και η εξαγωγή τοπικών προϊόντων, λειτουργώντας ως «σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού δυναμικού της περιοχής και αφετηρία νέων επιχειρηματικών συνεργασιών».

Σχόλια