vila_mpianka_01Καλλιτεχνική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα, στις 21:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180, τηλ. 2310 425531).

 

Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και θα υλοποιηθεί την ίδια ημέρα σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας, πλαισιώνεται με μουσική, video art, την προβολή της βωβής ταινίας μικρού μήκους «Ταξίδι στο φεγγάρι» του Georges Melies (1902) καθώς και έργα νέων εικαστικών δημιουργών εμπνευσμένα από το φως της πανσελήνου.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά είναι οι: Βασίλης Αδάμος (γλυπτική), Κατερίνα Ζούρα (video art), Ιουλίτα Καραμαύρου (ζωγραφική), Δήμος Κηπουρός (ζωγραφική), Γιώργος Κορμπάκης (ζωγραφική), Γιώργος Κουτσαλιάρης (video art), Χρήστος Λιάνος (ζωγραφική), Γιάννης Μανικάτης (γλυπτική), Γκίβι Μιχαηλίδης (γλυπτική), Βασίλης Μπαρμπαρήγος (installation), Φίλιππος Ντεγίδης (video art), Γιάννης Σωτηρίου (installation), Στρατής Ταυλαρίδης (installation), Άννα Τζώρτζη (κατασκευή).

Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα καλύψει το σχήμα «Trinity Electric String Trio» με τις: Δήμητρα Μέγγου, Ειρήνη Χίσσα και Κατερίνα Παπαδοπούλου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη.