«Εφημερίδα φάντασμα» χαρακτηρίζει, η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε ανακοίνωσή της, την «Εβδόμη» της Καβάλας του εκδότη Γ. Χλωρού. Πλέον, η εφημερίδα εκδίδεται με μία δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ κινούμενη
στα όρια της νομιμότητας (αφού για την ύπαρξή τους οι περιφερειακές εφημερίδες οφείλουν να απασχολούν επαγγελματία δημοσιογράφο – μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ).


Η κατάσταση στην εφημερίδα, πλέον, είναι στο μη παρέκει, αφού, το πρωί, κοινοποιήθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις (σ.σ. των Αλ. Νταβή, Ν. Σπιτσέρη, Γ. Νελόπουλου και Κ. Φιλίδη), τα οφειλόμενα της επιχείρησης προς τους –απολυμένους- εργαζόμενους είναι πολλά και φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της, κατηγορεί για «ελαστική αντίληψη για τη νομιμότητα» τον εκδότη, επειδή «από τη μία σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα της απόλυσης με προειδοποίηση για να διώξει ακόμη τέσσερις δημοσιογράφους από την εφημερίδα-φάντασμα που διάλεξε να εκδίδει. Από την άλλη δεν πληρώνει αποζημιώσεις σε όσους έχει ήδη απολύσει και αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση δικαστηρίου που επιβάλλει να καταβάλει αμέσως δεδουλευμένα πολλών μηνών που οφείλει».

Τον κατηγορεί, ακόμη, ότι «δημοσίως απαιτεί με πάθος από άλλους, κοινωνική ευαισθησία, ιδιωτικώς όμως δεν διστάζει να οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους που επί χρόνια στήριξαν με την εργασία τους το κοινωνικό  πρόσωπο των Μέσων Ενημέρωσης που ο Γ.  Χλώρος κατέχει». 

Η Ένωση Συντακτών καθιστά σαφές στον εκδότη πως θα υπερασπιστεί «με κάθε τρόπο που διαθέτει, τα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του, τα οποία ο ίδιος καταπατά καθημερινά, περιφρονώντας τις αποφάσεις των δικαστηρίων, κάθε έννοια δικαίου και ηθικής κι εντέλει το ελληνικό κράτος και τους θεσμούς του».

Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν: Να ανοίξει ο διάλογος για το μέλλον της ενημέρωσης

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Εβδόμη, η παράταξη «Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν» της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά να ανοίξει ο διάλογος «για το μέλλον της ενημέρωσης σε Μακεδονία και Θράκη». Ειδικά για την περίπτωση της εβδόμης, θέτει τα ερωτήματα: «Πώς μια εφημερίδα μοντέλο, σε μια πόλη με ιστορία στον Τύπο, την Καβάλα, έφθασε σε αυτό το σημείο; Πώς ένας εκδότης έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του κάθε κατηγορία εργαζομένων στα ΜΜΕ, ή, στην καλύτερη περίπτωση, να διατηρεί στην επιχείρησή του εργαζόμενους που παραμένουν εκεί από βιοποριστική ανάγκη -και μόνον»;