Ειδικά διαμορφωμένο όχημα, με δυνατότητα μεταφοράς 8 καθημένων ατόμων και χώρο για 2 αμαξίδια, προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Δικτύου «Αινείας» το οποίο παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σε άτομα με αναπηρίες από το 1995.


Το όχημα χρησιμοποιείται, από την Παρασκευή, στη μεταφορά ΑμεΑ στις κατασκηνώσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αρωγής του δήμου Θεσσαλονίκης, για άτομα που ανήκουν πρωτίστως σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες και είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα υπογραμμίζει πως, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο δήμος συνεχίζει «το πρόγραμμα των δωρεάν διακοπών στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις που αναδείχθηκαν μετά από διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ενισχύουμε το δίκτυο «Αινείας» με ειδικό όχημα που θα τεθεί άμεσα σε κυκλοφορία με στόχο την διεύρυνση του δικτύου των μεταφερομένων». 

Οι μετακινήσεις με το δίκτυο «Αινείας» πραγματοποιούνται για λόγους: εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, προγραμματισμένους ιατρικούς, ψυχαγωγικούς και προσωπικούς. 



Ενόψει ενίσχυσης του δικτύου ο προγραμματισμός των μετακινήσεων γίνεται τηλεφωνικά τουλάχιστον προ 24ώρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για πληροφορίες εγγραφής και λειτουργίας: Μοναστηρίου 53-55,4ος όροφος (τηλ. 2310 509013).