Χωρίς τους Γκαρσία, Βούκιτς και Κωνσταντινίδη, που ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση, και τον Σπυρόπουλο, που έκανε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο, θα αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για τη Γερμανία.

 

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Χουμπ Στέφενς, ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας στη Γερμανία για τον αγώνα της Τετάρτης με την Σάλκε.

Αναλυτικά η αποστολή του «δικεφάλου»: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Κατσικάς, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ, Κατσουράνης, Λόρενς.

Η προπόνηση διεξήχθη στη Νέα Μεσημβρία και μάλιστα ένα μέρος της στο καινούριο κεντρικό γήπεδο, που παραδόθηκε σήμερα προς χρήση μετά την αλλαγή χλοοτάπητα.

Το ραντεβού της αποστολής είναι το πρωί στις 7:30 στο γήπεδο της Τούμπας κι από κει στο αεροδρόμιο, καθώς η πτήση για Ντύσελντορφ αναχωρεί στις 9:00.

Το μήνυμα του Σαββίδη

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης με αφορμή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στέλνει τα συγχαρητήριά του στην ομάδα για το νικηφόρο ξεκίνημα επί της Ξάνθης και παράλληλα τις ευχές του για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2013-14. Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Σαββίδη:

«Το Σάββατο ήταν μια υπέροχη βραδιά, μια βραδιά του ΠΑΟΚ. Γεμάτο γήπεδο, μια ομάδα που ήξερε πώς έπρεπε να παίξει για να κερδίσει, ολόκληρες οικογένειες στις κερκίδες και καταπληκτική ατμόσφαιρα. Και όλα αυτά μολονότι προηγήθηκε ημέρα αργίας και διανύουμε την περίοδο θερινών διακοπών», τονίζει ο μεγαλομέτοχος. Και προσθέτει:

«Όλοι διαπιστώσαμε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί, ενωμένοι. Η ενέργεια του γηπέδου γέμιζε την ομάδα και αυτή ανταπέδωσε με πάθος, μαχητικότητα και πνεύμα νικητή. Λυπάμαι πραγματικά πολύ που στην Ευρώπη είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Αυτό θα είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Από δω και πέρα εμείς πρέπει να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα να συμβούν ανάλογα περιστατικά που έχουν τόσο θλιβερές συνέπειες».

Ο κ. Σαββίδης κάνει λόγο για ιστορική στιγμή για τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζει την αναγκαία ενότητα και δηλώνει πεπεισμένος ότι η ομάδα «θα συνεχίσει να μας επιβραβεύει με ανάλογες εμφανίσεις».

Το πρόγραμμα του ταξιδιού

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης, στις 07:30 στο γήπεδο της Τούμπας, απ’ όπου θα αναχωρήσει με λεωφορείο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ θα απογειωθεί στις 09:00 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να φτάσει στις 10:45 (*ώρα Γερμανίας) στη Γερμανία.

Ομάδα και Διοίκηση θα μείνουν στο Εσεν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία. Στις 17:45 (*) το απόγευμα θα δοθεί η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, αλλά και του Αλέξανδρου Τζιόληστην αίθουσα Τύπου του «Veltins Arena», ενώ στις 18:30 θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν τον αγώνα. Τα πρώτα 15 λεπτά της θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Από την πλευρά των γηπεδούχων της Σάλκε, ο τεχνικός της γερμανικής ομάδας Γενς Κέλερ και ο Μπένεντικτ Χέβεντες θα μιλήσουν στις 14.00 (*) προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ η προπόνηση της γερμανικής ομάδας έχει προγραμματιστεί για τις 16.00 (*) στη «Veltins Arena».

Η ομάδα του ΠΑΟΚ μετά την προπόνηση θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο, ως την Τετάρτη στις 18:30 (*), όταν και θα αναχωρήσει για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα των Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 20.45 (*). Η αναχώρηση της αποστολής από τη Γερμανία έχει προγραμματιστεί για τις 01.00 (*) τα χαράματα της Πέμπτης.

Η προϊστορία με τους Γερμανούς

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη (21/08, 21.45) τη Σάλκε στα Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Χουμπ Στέφενς θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή του από αυτήν. Κάτι τέτοιο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς ο Ούγγρος Παλ Τσερνάι, που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ έχοντας περάσει για μια πενταετία από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα στο Κύπελλο UEFA πριν από 30 χρόνια!

Γενικά ο ΠΑΟΚ αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για τους Γερμανούς, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να προκριθεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση εναντίον τους.

Πρώτη του απόπειρα ήταν τη σεζόν 1980-81, με προπονητή τον Γερμανό Χάιντς Χέερ στον πάγκο του, αντιμετώπισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Το 2-0 της Γερμανίας φαινομενικά καταδίκαζε τον ΠΑΟΚ, που όμως κατάφερε να “ισοφαρίσει” το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάει την υπόθεση πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου τελικά ηττήθηκε με 5-4 στην Τούμπα.

Τη σεζόν 1983-84, ο ΠΑΟΚ του Παλ Τσερνάι θεωρείται ήδη καταδικασμένος από την κλήρωση που τον έφερε αντιμέτωπο με τους Βαυαρούς στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το 0-0 της Τούμπας θεωρείται καλό αποτέλεσμα για τους Γερμανούς, όμως ο ΠΑΟΚ στο Μόναχο αρνείται να παραδοθεί: στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το σκορ παραμένει 0-0 και για ακόμη μια φορά  η πρόκριση απέναντι σε γερμανική ομάδα θα κριθεί στα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ωστόσο ο Δαμανάκης αστόχησε στο κρίσιμο πέναλτι, ενώ στη συνέχεια δεν βρήκε στόχο ούτε ο νεαρός τότε Μαλιούφας και η Μπάγερν προκρίθηκε με σκορ 9-8. Παράσημο για τον Δικέφαλο πάντως, ήταν η πανευρωπαϊκή αναγνώριση για την προσπάθεια και το γεγονός ότι κοίταξε στα μάτια τους πανίσχυρους εκείνη την εποχή Βαυαρούς.

Τελευταία αναμέτρηση με Γερμανούς ο ΠΑΟΚ είχε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2004-05, τότε που οι αντίπαλοι σε κάθε όμιλο αγωνίζονταν μόνο μια φορά μεταξύ τους, στην έδρα που αποφάσιζε η κληρωτίδα. Αυτή έφερε που έφερε τη Στουτγκάρδη στην Τούμπα στις 24.11.2005. Στην κατάμεστη «Τούμπα» ο Χρήστος Καρυπίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Κωστίκου, που κρατούσε τη νίκη μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, σημείο στο οποίο η γερμανική ομάδα ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με δύο γκολ του Λουμπόγια στο 85′ και στο 91′  (με πέναλτι).