Ανθυπασπιστής του Ελληνικού Στρατού είχε στήσει κομπίνα με θύματα ηλικιωμένους, στη Θεσσαλονίκη. Εμφανιζόταν ως… γιατρός και υποστήριζε ότι, συγγενείς των θυμάτων, είχαν εισαχθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα κι έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση.


Ο 43χρονος ανθυπασπιστής είχε και συνεργό – ο οποίος αναζητείται. Εκείνος ήταν που τηλεφωνούσε στους ηλικιωμένους, έλεγε τα –υποτιθέμενα- άσχημα νέα και κατέληγε με το να στέλνει τον 43χρονο στο σπίτι του θύματος, για να πάρει χρήματα ή τιμαλφή “για να σωθεί το… παιδί”! Μάλιστα τα τηλεφωνήματα γίνονταν ή αργά το βράδυ, ή τα ξημερώματα, για να αιφνιδιαστεί το θύμα!

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν, τώρα, συνεργό του 43χρονου στρατιωτικού, που “έπαιζε” το γιατρό. Ο ανθυπασπιστής συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε χρυσαφικά από ηλικιωμένο, που είχε… ψυλλιαστεί τι συνέβαινε και είχε καλέσει την αστυνομία…

Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.