ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κατά της εκκαθάρισης εν λειτουργία της ΕΛΒΟ

Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με την εκκαθάριση της ΕΛΒΟ. Με ανακοίνωσή της, η νομαρχιακή επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να αλλάξουν τις αποφάσεις τους.

 

Επίσης, καλεί το κράτος να δώσει τα χρήματα που χρωστάει στην επιχείρηση για να «συνεχίσει απρόσκοπτα τον εθνικό και αναπτυξιακό της ρόλο, είτε αυτόνομα είτε ενταγμένη σε έναν ενιαίο αμυντικό σχεδιασμό της χώρας».

«Διαφωνούμε ριζικά γιατί η Ελλάδα χρειάζεται αμυντική βιομηχανία δική της, συγκροτημένη, αναδιαρθρωμένη, εκσυγχρονισμένη και παραγωγική, ιδιαίτερα τώρα που στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου επικρατεί αναταραχή και σύννεφα πολέμου έχουν μαζευτεί. Ιδιαίτερα τώρα που στα Βαλκάνια επικρατούν εύθραυστες ισορροπίες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι γνωστό», προσθέτει, «ότι η εταιρεία βρίσκεται προ των πυλών μεγάλων διεθνών συμβάσεων, που της εξασφαλίζουν βιωσιμότητα αλλά και διατήρηση -και γιατί όχι και ενίσχυση- του τόσο εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει».

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται επίσης ότι «είναι βαρύ το πλήγμα της θέσης της εταιρείας σε εκκαθάριση, έστω και εν λειτουργία, καθώς και της ένταξης στην ανεργία 360 εργαζομένων και άλλων τόσων που εργάζονται σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες».

«Αυτό δεν είναι ανεκτό και αποδεκτό. Επιτέλους, δεν είναι όλα οικονομικά μεγέθη και αριθμοί!», καταλήγει η Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ.

Η άποψη των εργαζόμενων

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν, από τη Δευτέρα, σε επίσχεση εργασίας.

Το μέλος του δ.σ. του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Σταύρος Ναθαναήλ, δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ότι «η εκκαθάριση κατά τη λειτουργία είναι, ουσιαστικά, λουκέτο, για μια επιχείρηση που θα μπορούσε να βγάζει, όχι μόνον τα έξοδά της, αλλά και κέρδος, ακόμη και με τα πρότζεκτ που, ήδη, είχε αναλάβει». Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα για τον Ελληνικό Στρατό και «με το κλείσιμο της ΕΛΒΟ θα γίνει πάρτι από τις ιδιωτικές εταιρίες», που θα διαγκωνίζονται για να προμηθεύουν ανταλλακτικά τα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων.

Σχόλια