Συνέντευξη στην ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ


Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους  DJ  της  νέας  γενιάς. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός .  Αν και νέος στην ηλικία, το όνομά του έγινε γνωστό χάρις στο ταλέντο του και την εργατικότητα  του . Ο Νίκος Κουφός-DJ NK,  αποκαλύπτεται σε μια εφ’ όλης της ύλης  συνέντευξη, εξηγεί  πως μεγάλωσε, πως ξεκίνησε το ταξίδι της μουσικής, και τα επαγγελματικά του σχέδια για το μέλλον.


Νίκο πες μας δύο λόγια σένα…Από πότε ξεκίνησες να παίζεις και τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική ;
-Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησα τη μουσική μου παιδεία, απ’ τα 7 μου χρόνια. Για 12 χρόνια έκανα πιάνο και ήμουν στη χορωδία του σχολείου. Όλα αυτά με βοήθησαν πολύ, στο να είμαι περισσότερο ακουστικός τύπος.  Από πολύ μικρός συμμετείχα σε διάφορες πασαρέλες, εκδηλώσεις σε φεστιβάλ κ.ά. Την τελευταία  πενταετία  παίζω σε πολύ γνωστά club της Θεσσαλονίκης, και σιγά σιγά τα μαγαζιά στα οποία παίζω  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. 


Μίλησε μας για το «Summer tour» που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζει …
- Εφέτος, το καλοκαίρι η έδρα μου δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη  και η Χαλκιδική. Ξεκίνησα την πρωτομαγιά απ’ το νησί των ανέμων στη Μύκονο, και το  «Summer  tour» βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλά νησιά της Ελλάδας. Όπως, Αμμουλιανή, Θάσο, Σαμοθράκη, Σκιάθο, Μύκονο και Σαντορίνη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στην εταιρεία όπου ανήκω την «Music SP». Έχοντας την απόλυτη  στήριξη της, όπου με βοηθάει να κλείνω συνεχώς καινούριες επαγγελματικές συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;
-Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει μέχρι τώρα και την ακολουθώ πιστά είναι η εξής:  «Never give up».

Λόγω της οικονομικής δυσκολίας που διανύουμε στην Ελλάδα, καλώς η κακώς άλλους λίγο, άλλους πολύ,  μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό έχει επεκταθεί , και στο χώρο της μουσικής, (των δισκογραφικών εταιρειών κ.λ.π)  είσαι αισιόδοξος για το μέλλον ;
-Όπως προείπα παραπάνω, η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω σε όλους ενόψει της οικονομικής δυσκολίας που επικρατεί στη χώρα μας είναι: «Never give up» σε όλους. Παρόλο αυτά, δεν πρέπει να τα παρατάμε, και σαν νέοι που είμαστε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον σε όλους τους τομείς. Στο χώρο της δισκογραφίας, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη. Αν και στο χώρο της House και της Deep House που εντάσσομαι, βλέπω μια νέα αύξηση στην Ελλάδα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Στόχος μου έιναι και σας υπόσχομαι να φτάσουμε τη «Greek House Music» πολύ ψηλά.

Ποια ήταν η καλύτερη ανάμνηση σου μέχρι τώρα στη καριέρα σου ;
-Λόγω το ότι ταξιδεύω συχνά, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το Βερολίνο, τη Μπρατισλάβα, τον Μπάνσκο κ.ά. Μ’ αρέσει να βλέπω διαφορετικές κουλτούρες και να προσπαθώ να κάνω διαφορετικές νοοτροπίες να εντάσσονται με τις δικές μας.  


Κατά τη γνώμη σου ποιοι είναι οι καλύτεροι  DJ  για σένα;
-Έχω πολλoύς αγαπημένους DJ. Από Θεσσαλονίκη, τον Junior Pappa, Pavlo Etostone, Antonio Karagkounis, και τον Mr Ado. Άλλοι δύο αγαπημένοι μου από Μύκονο, είναι ο Junior Rush, και ο Dino Mfu.


Ποια είναι τα συναισθήματα σου όταν παίζεις  μπροστά σε κόσμο  και αν θυμάσαι κάποιες στιγμές που ξεχωρίζεις μέχρι σήμερα…
-Κάθε φορά που παίζω είναι μοναδική. Σίγουρα από τις τόσες φορές που έχω παίξει, έχω ξεχωρίσει ένα φεστιβάλ στο Βερολίνο, σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, και στο live του Νivo που παίζαμε μαζί στη Σπάρτη πέρυσι το καλοκαίρι.


Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια που τα ακούς συνέχεια ;
-Επειδή είμαι λάτρης της Deep House, κάποια από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια είναι: «Understand me»-Sharam Jey,  «Don’t you worry chid»-Swedish House Mafia, και του Dino Mfu –«On your name». Ένα ακόμη αγαπημένο  μου τραγούδι, είναι το ρεμιξ που έχει κάνει ο Θεσσαλονικιός  Junior Pappa,  στο τραγούδι «Ghetto», της Nina Kraviz.


Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;
-Θα ήθελα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα  να κατεβαίνω πιο συχνά στην Αθήνα, γιατί στο χώρο της δισκογραφίας, το κομμάτι της Deep House είναι πολύ ανεβασμένο. Όπως θα θελα να είμαι σε περισσότερα φεστιβάλ της Ελλάδας. Ένα από τα όνειρα που έχω για το μέλλον είναι να παίξω στα βραβεία Mad με κάποιον καλλιτέχνη. 


Που μπορεί κανείς να σε βρει διαδικτυακά  ;
-Στη προσωπική μου σελίδα στο facebook: Dj NK και στο twitter: Dj Nk001.