uefachampions.jpg

Απίστευτα κοινότοπες ήταν οι συνεντεύξεις Τύπου των δύο προπονητών, του ΠΑΟΚ και της Μέταλιστ, πριν τον αυριανό αγώνα της Τούμπας. Στέφενς και Μάρκεβιτς, είπαν τα συνηθισμένα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε κακοτοπιά.

Ο προπονητής της Μέταλιστ Χάρκιβ, Μίρον Μάρκεβιτς, χαρακτήρισε «πολύ καλή ομάδα με τεχνική» τον ΠΑΟΚ, απέφυγε να παρομοιάσει τον Δικέφαλο με κάποια Ουκρανική ομάδα, («το δικό μας πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και το αυριανό είναι ματς Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα», είπε και, λίγο αργότερα, δήλωσε πως η ομάδα του είναι καλύτερη και πιο ισχυρή από την Καρπάτι, όπως «και ο ΠΑΟΚ είναι πλέον πιο δυνατός από τότε που έπαιξε με την Καρπάτι»).

markevits_20130729_01.jpg

Φυσικά ρωτήθηκε για τον καιρό («είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες. Βέβαια εμείς δεν έχουμε παίξει με αυτές τις συνθήκες», απάντησε), για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του («έχουμε παίξει τρία ματς και αυτό θα μετρήσει φυσικά», δήλωσε) και για το σκορ που προτιμά («θέλουμε ισοπαλία με γκολ», εξέφρασε την ελπίδα).

Ξεχώρισε τους Λούκας, Βούκιτς και Κατσουράνη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και δικαιολόγησε το ότι δεν έστειλε “κατάσκοπο” στην Τούμπα λέγοντας: «Έχουμε δει το παιχνίδι και μελετήσαμε σωστά τον ΠΑΟΚ και έχουμε δουλέψει σκληρά».

Δήλωσε πως δεν επηρεάστηκε από την απόφαση του CAS, αφού αυτά τα πράγματα είναι για τις διοικήσεις και, όταν ρωτήθηκε για τον Στέφενς, παραδέχτηκε ότι είναι «μια σημαντική προσωπικότητα αλλά στις μέρες μας όλα τα κάνουν οι παίκτες. Ανεξάρτητα τι θα σχεδιάσει στο χαρτί ο προπονητής»...

Στέφενς: Ο Λούκας πρέπει να είναι με την ομάδα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε δυνατή και δεμένη ομάδα τη Μέταλιστ Χάρβικ και ξεγλίστρησε όταν ρωτήθηκε για τον καιρό, όπως κι ο αυριανός αντίπαλός του: «Ξέραμε ότι αυτή είναι η Ελλάδα», απάντησε.

stefens_sinentefxi_metalist_20130729_02.jpg

Δεν απάντησε ούτε σε πιο σκορ θέλει: «Είναι πολύ δύσκολο να σας πω τώρα με ποιο αποτέλεσμα θα ήμουν ικανοποιημένος, θα μου ήταν πιο εύκολο να σας πω μετά τα 90 λεπτά αν είμαι ικανοποιημένος ή όχι», περιορίστηκε να πει.

Δήλωσε πως έχει ξαναπαίξει σε άδειο γήπεδο, υποστήριξε ότι… δε θυμόταν αν έχασε ή αν κέρδισε (μιλούσε για το Αθλέτικο – ΑΪντχόβεν) και είπε πως προτιμά οπαδούς στις εξέδρες, ακόμη και… αντιπάλους.

Η κουβέντα πήγε στον Λούκας Πέρεθ, για τον οποίο είπε ότι δεν τον ρώτησε για τη Μέταλιστ (αφού ο ποδοσφαιριστής προέρχεται από την Ουκρανία) καθώς το επιτελείο του είχε τις πληροφορίες που ήθελε και δήλωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Λούκας. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί στην Ουκρανία, έχω καλή συνεργασία μαζί του και είναι πολύ καλός παίκτης. Ακόμη και οι καλοί παίκτες όμως πρέπει να είναι με την ομάδα, κάτι που ξέρει να κάνει καλά», δήλωσε. Αυτή ήταν, ίσως, η μοναδική στιγμή που ο Στέφενς απάντησε με κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα.

Όπως κι ο αντίπαλός του είπε ότι θέλει να παίξει η ομάδα του το παιχνίδι της και, όταν του είπαν τι δήλωσε ο Μάρκεβιτς για το ρόλο των προπονητών, συμφώνησε:

paok_proponisi_metalist_20130729_02.jpg

«Συμφωνώ με τον προπονητή της Μέταλιστ, οι παίκτες είναι αυτοί που αγωνίζονται. Οι προπονητές μπορούν πριν από το παιχνίδι να πουν κάποια πράγματα και ίσως και στο ημίχρονο αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά. Βλέπουμε και κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές και μετά τα 90 λεπτά έχουμε δει κάποια πράγματα και προσπαθούμε να τα αλλάξουμε», είπε.

Κι όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έφερε παίκτη στη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Δεν ξεχωρίζω κανέναν, νομίζω ότι είμαστε πολλά άτομα εδώ μέσα για να έφερνα και παίκτη μαζί»!

Είναι σαφές από τις απαντήσεις και των δύο ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ενώ το κλίμα που δημιουργήθηκε, από ουκρανικά δημοσιεύματα, πριν το παιχνίδι, δεν έχει προηγούμενο για πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενδεικτικό του τι επενδύει η Μέταλιστ σ’ αυτό το παιχνίδι και τον επαναληπτικό.

Οι δηλώσεις Στέφενς: