Μπορεί να βρισκόμαστε δέκα μήνες μακριά από τις δημοτικές εκλογές, όμως οι κόντρες έχουν, ήδη, αρχίσει. 


Μετά την αποχώρηση της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας από την παρουσίαση του απολογισμού της διοίκησης του δήμου, ακολούθησε επίθεση Μπουτάρη κατά Γκιουλέκα, ανακοίνωση από την Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. για τα τρία χρόνια διοίκησης Μπουτάρη και απάντηση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Τώρα, ήρθε η σειρά της Διοικούσας της Ν.Δ., να... ανταπαντήσει.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. «πιάνεται» από την κατάληξη της ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας», όπου αναφέρεται μια σειρά από αποτυχίες της διοίκησης Μπουτάρη (δεν προχώρησε το σχέδιο για την αποκέντρωση της δημοτικής εξουσίας, παραδέχεται ελλείψεις ακόμη και στην κοινωνική πολιτική λόγω διογκούμενων αναγκών, γίνεται παραδοχή ότι δεν λύθηκε ούτε στο ελάχιστο το κυκλοφοριακό κι ότι έγιναν ελάχιστα στις υποδομές για στάθμευση και στους ποδηλατόδρομους).

"Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι στον εικονικό απολογισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης που ισχυρίστηκε ότι «έκανε για την πόλη σε δύο χρόνια, περισσότερα απ` όσα έκαναν επί 12 χρόνια οι προκάτοχοί του», προστέθηκε ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκε, μια σύνοψη δικών του… ομολογιών αποτυχίας σε όλους τους τομείς, από τους ίδιους τους συνεργάτες του. Είναι γνωστή η ψευδαίσθηση του δημάρχου, πως παράγει πλούσιο έργο, αλλά για τις αποτυχίες του φταίνε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δεν προσαρμόζονται στη νοοτροπία του. Δυστυχώς γι` αυτόν, πλησιάζει ο καιρός που θα τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα οι κατ` αυτόν φταίχτες", απαντά η Ν.Δ.…