xeiropedes_5.jpg

Ποιος γονιός δε θα έδινε, αμέσως, όσα χρήματα του ζητούσαν, για να υποβληθεί το παιδί του σε χειρουργική επέμβαση; Αυτό, ακριβώς, εκμεταλλεύονταν τριμελής σπείρα απατεώνων: Εμφανίζονταν ως γιατροί και ζητούσαν χρήματα για τα νοσήλια!

Η απάτη ήταν καλά στημένη. Γι αυτό, θύματά της, από τον Μάιο ως χθες, που συνελήφθησαν τα δύο από τα τρία μέλη της σπείρας, είχαν πέσει θύματα 13 άνθρωποι –κυρίως ηλικιωμένη- κι η συμμορία των απατεώνων είχε συγκεντρώσει 36.500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ!

Ένας 46χρονος τηλεφωνούσε στα θύματα κι έλεγε ότι ήταν γιατρός νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου –υποτίθεται ότι- είχε εισαχθεί συγγενικό πρόσωπο του θύματος. Στη συνέχεια, περνούσε το τηλέφωνο στο δεύτερο μέλος της σπείρας (το οποίο έχει διαφύγει της σύλληψης και αναζητείται) κι εκείνος, ως ειδικευμένος γιατρός, έλεγε πόσα χρήματα θα χρειάζονταν για την κατεπείγουσα επέμβαση.

Στη συνέχεια, έπαιρνε τη… σκυτάλη της απάτης ο τρίτος της σπείρας: ένας 26χρονος αλλοδαπός Εμφανίζονταν στο σπίτι του θύματος, ως υπάλληλος του νοσοκομείου κι έπαιρνε τα χρήματα “για να μην ταλαιπωρείται” το συγγενικό πρόσωπο του υποτιθέμενου ασθενούς! Όταν το θύμα καταλάβαινε τι είχε συμβεί, ήταν, πλέον, αργά, αφού χρήματα ή χρυσαφικά είχαν γίνει καπνός, μαζί με τους δράστες…

Η κομπίνα δεν πετύχαινε πάντα. Σύμφωνα με την αστυνομία, 27 άνθρωποι κατάλαβαν την απάτη κι οι δράστες αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς να πάρουν άλλα 198.500 ευρώ που είχαν ζητήσει…

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν χθες το πρωί, ο 46χρονος πήγε στο σπίτι 53χρονης στο Φοίνικα, για να πάρει 1.800 ευρώ. Τον παρακολουθούσαν, όμως, αστυνομικοί και, λίγο αργότερα, τον συνέλαβαν στο σπίτι του, όπου βρήκαν άλλα 40.260 ευρώ, δυο λάπτοπ, δυο τάμπλετς, τέσσερις σκληρούς δίσκους και πέντε στικάκια.

Χθες το απόγευμα, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και ο 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος περίμενε, όπως κάθε φορά, στον Προμαχώνα Σερρών, για να παραλάβει τα χρήματα που είχε βγάλει… μεροκάματο η σπείρα από τις απάτες του. Κρατούσε το μερτικό του και τα υπόλοιπα τα παρέδιδε στον τρίτο της παρέας, που φέρεται και ως ο εγκέφαλος της απάτης – ο οποίος και αναζητείται.

Στο αυτοκίνητο του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος κι ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του συνεργού τους όσο και τυχόν άλλων παθόντων.