Καλή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά δεν επαρκεί. Γι αυτό τον λόγο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, ζητά από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να παρέμβει προσωπικά, όπως έγινε και στο θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση για να
επιλύσει «άλλα σοβαρά προβλήματα που σήμερα “λιμνάζουν” στα γραφεία των Υπουργών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Έμποροι και επαγγελματίες ζητούν να καταργηθεί το ειδικό τέλος -γνωστό ως «χαράτσι» της ΔΕΗ-, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση για την σωτηρία του Ο.Α.Ε.Ε. -  που, όπως επισημαίνουν, «οδηγείται σε κατάρρευση» -  καθώς και την επίλυση μιας σειράς άλλων προβλημάτων που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία,  «εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το παρεμπόριο, η ανυπαρξία των τραπεζών στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα προβεί σύντομα και σε άλλες παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ύφεση και η ανεργία που μαστίζουν την χώρα μας και την οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα, όπως είναι η φτώχεια, η μιζέρια κλπ. και τα οποία όλοι γνωρίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.