Συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν, σήμερα, εκπαιδευτικοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα κινητικότητας.
Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται, ουσιαστικά, για «ξαφνικό θάνατο» 46 ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια, που θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί, ενώ άλλοι 500 θα μεταταχθούν.


«Σκαρφίστηκαν έναν τρόπο για να ξεπεράσουν το Σύνταγμα και να απολύσουν ομαδικά», δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ και οργανωτικός γραμματέας της ΕΔΟΘ, Χρήστος Βαϊτσίδης. Κι εξήγησε: «Ενώ το Σύνταγμα δεν προβλέπει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατάργησαν ολόκληρο κλάδο, στην περίπτωσή μας τον κλάδο Υγείας, αφήνοντας 15.000 παιδιά χωρίς αντικείμενο και καθηγητές χωρίς ειδικότητα. Αν μετά δύο χρόνια δε βγαίνει, πάλι, το πρόγραμμα τι θα καταργήσουν; Τους γυμναστές», αναρωτήθηκε ο κ. Βαϊτσίδης;

Ο αντιπρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ υπογράμμισε ότι οι καθηγητές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «για να δείξουμε στους δανειστές το άδικο της πράξης τους και ότι τα μέτρα είναι παράλογα και γεννούν, μόνον, ανέργους». Τόνισε πως οι καθηγητές δεν είχαν αντίρρηση στις μετακινήσεις διοικητικών, όμως «αποδείχτηκε ότι η τρόικα ήθελε αίμα».

Οι καθηγητές έκαναν πορεία και κατάληψη από τη μία ως τις δυόμιση το μεσημέρι των γραφείων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.Αύριο το πρωί θα κάνουν εξόρμηση ενημέρωσης στα επαγγελματικά λύκεια και παρέμβαση στις 12.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ αύριο στις επτά το απόγευμα