ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Τον χάρτη μιας κινηματογραφικής διαδρομής με 63 σταθμούς προτείνει για το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης.


Από τις 15 Ιουλίου ως τις 15 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο “Μακεδονικόν” (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727), θα προβληθούν 63 ταινίες, χωρισμένες σε ενότητες, που διατρέχουν διαφορετικά είδη, περιόδους και τεχνικές, συγκροτώντας εντέλει ένα παζλ που ανταποκρίνεται στην γνήσια αμηχανία κάθε κινηματογραφόφιλου που καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;»

Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

Η διοργάνωση ακολουθεί τον βηματισμό της οικογένειας Στεργιάκη, που χρόνια τώρα ανασαίνει με αφιερώματα, ταινιοράματα και επιμονή στο art cinema. Το ΤΑΙΝΙΟΡΑΜΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρώτου διδάξαντα Αντώνη Στεργιάκη.

Οι προβολές αρχίζουν, σήμερα, με την ταινία Μέλι”(Bal, 103’, 2010).

bal_01

Η υπόθεση: Ο Γιουσούφ είναι μοναχοπαίδι και ζει με τους γονείς του σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή. Για το νεαρό αγόρι, το γειτονικό δάσος είναι μέρος μυστηρίου και περιπέτειας όπως το ζει ενώ συνοδεύει τον πατέρα του στη δουλειά καθημερινώς. Ο πατέρας του ο Γιακούπ, είναι μελισσοκόμος και τοποθετεί τις κυψέλες του στις κορυφές των πιο ψηλών δέντρων του δάσους.

Διακρίσεις: Χρυσή Αρκούδα στο Φεστιβάλ Βερολίνου γι’ αυτή την ποιητική αλληγορία του Τούρκου σκηνοθέτη Σεμίχ Καπλάνογλου.

Προβολές: 21.00 – 23.00

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα με κλικ εδώ.