ethelontes_seix_sou_01.jpg

Σε επιφυλακή τέθηκε, σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς η πιθανότητα κινδύνου εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς βρίσκεται στην ιδιαίτερα υψηλή κατηγορία.

 

Ο δήμος ενίσχυσε τη δύναμη Πολιτικής Προστασίας και γίνονται διαρκείς περιπολίες εθελοντών στο περιαστικό δάσος.

Έχουν επιστρατευτεί όλες οι εθελοντικές ομάδες, που, με 30 οχήματα –μεταξύ των οποίων ασθενοφόρο και διασωστικό όχημα- και περισσότερους από 60 εθελοντές είναι σε ετοιμότητα για λήψη αυξημένων μέτρων που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια προστασίας του Σέιχ-Σου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου 2013, αργά το απόγευμα, πυρκαγιά μικρής έκτασης (περίπου 700 μέτρων) που προκλήθηκε στο Σέιχ-Σου αντιμετωπίστηκε γρήγορα και άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ προς συνδρομή της Υπηρεσίας προσέτρεξαν και δύο οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο απόφασης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων στο δάσος του Σέιχ-Σου σήμερα από τις 21:00 και έως την Πέμπτη στις 07:00, οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν τη διαρκή περιφρούρηση του χώρου και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουν αποφασιστικά στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στις ομάδες εθελοντών ανήκουν οι εξής: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ), Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος , Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), Έλληνες Διασώστες, Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.).