kouvelis_20120507_03.jpg

“Δεν προέκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος”. Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, άρχισε τις δηλώσεις του, πριν λίγο, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο μέγαρο Μαξίμου. …»

 

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε “να γίνει η μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα”, όπως είπε ο πρόεδρός της. Κι εξήγησε ότι “δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό ζήτημα, δεν πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά στην ουσία. Το μαύρο στη ραδιοτηλεόρση ήταν συγκεκριμένη επιλογή”.

Δυο φορές επανέλαβε, ο κ. Κουβέλης πως “για μιας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας”. Χαρακτήρισε “απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά την απόφαση του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες”, κι ότι η απόφαση αυτή δεν έλαβε εφαρμογής.

“Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμενα. Και νομίζω ότι θα έπρεπε ο κ. πρωθυπουργός να επέλθει στη λύση”, είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως η πρόταση της ΔΗΜΑΡ “σε τίποτα δε θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων”.

“Η ΔΗΜΑΡ σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνεται κατ’ ελάχιστον από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική, από την εξεύρεση λύσεων μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα”, ξεκαθάρισε. Και τόνισε:΅”Όχι σε πράξεις και ενέργειες οι οποίες προσβάλουν τη νομιμότητα”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε ΠΝΠ παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ “την οποία εγνώριζε, με σαφήνεια. Προχώρησε και μάλιστα ερήμην τεσσάρων υπουργών. Αυτό αν μη τι άλλο μαρτυρά συγκεκριμένη επιλογή, επιλογή άρνησης της συλλειτουργίας της κυβέρνησης”, είπε ο κ. Κουβέλης.

Κι έκλεισε επαναλαμβάνοντας: “Εμείς επιμένουμε σε αυτήν τη θέση. Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δε βρέθηκε ο κοινός πολιτικός τόπος”.