pratiria_listeies_01.png

Ευάλωτο στις ληστρικές επιθέσεις χαρακτήρισε τον κλάδο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης. …»

Ο κ. Μελίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη είπε πως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πρατήρια έγιναν στόχοι επιθέσεων διαρρηκτών, που χρησιμοποιούσαν, ως πολιορκητικό κριό κλεμμένα Ι.Χ. Με τα αυτοκίνητα εισέβαλαν στα πρατήρια σπάζοντας τις γυάλινες προθήκες, για να κλέψουν λίγα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές και τσιγάρα.

«Η ζημιά που έκαναν στα πρατήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αξία των κλοπιμαίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μελίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι, δύο φορές, έπεσε θύμα παρόμοιας επίθεσης. «Την πρώτη φορά οι δράστες αδιαφόρησαν για το ότι τους κατέγραφαν οι κάμερες, ενώ τη δεύτερη δεν έδωσαν σημασία για τα αυτοκίνητα που διέρχονταν εκείνη την ώρα και οι οδηγοί έβλεπαν τι έκαναν», είπε.

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων πρότεινε να επιβαρύνονται οι δράστες παρόμοιων επιθέσεων με το κόστος της ζημιάς που προκαλούν. Ζήτησε, ακόμη, πιο συχνές περιπολίες αστυνομικών, από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.