Δεν ήταν μόνον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που στράφηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης. Και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στράφηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βαρείς χαρακτηρισμούς. ...➧


Ο κ. Σαμαντζίδης, όμως, στράφηκε και κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δίνοντας τέλος στο φλερτ που ονειρεύονταν μερικοί για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, τον ερχόμενο Μάιο...

«Ο λαϊκισμός, είναι ο μανδύας με τον οποίο εμφανίζεται η μετριότητα, τόσο στην κεντρική σκηνή από την πιο ανεύθυνη αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ο τόπος, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση… Με παραδείγματα δημάρχων σαν του συντοπίτη μας δημάρχου Θεσσαλονίκης, που επιμένει να διχάζει τους πολίτες, όντας ανίκανος να τους ενώσει. Που προσποιείται τον αντικομφορμιστή, για να καλύψει την προσωπική του ανεπάρκεια. Που εξαπολύει επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία και το δυναμικό της, ως αντίβαρο στο μηδενικό δημοτικό έργο», είπε ο κ. Σαμαντζίδης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, υποστήριξε: «Οι οπαδοί της στασιμότητας, δεν λείπουν. Είναι εκείνοι που επιμένουν να πυροδοτούν εστίες έντασης σε όλη την κεντρική Μακεδονία, υποδαυλίζουν βίαιες παρεκτροπές και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας για το πολίτη, για τον επιχειρηματία, για άλλες δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Είναι εκείνοι που παραπλανούν τους πολίτες, ταυτίζοντας τη διαχείριση ενός αγαθού με το ίδιο το αγαθό, για να υπονομεύσουν τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι εκείνοι που θέλουν τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη φτωχομάνα, παραδομένη στο παρεμπόριο και στις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης, γιατί αυτό εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές και προσωπικές τους σκοπιμότητες. Είναι τέλος εκείνοι, που είτε πίσω απ` την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής, είτε με τον ακροαριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βρει στην εναλλαγή ρόλων θύτη και θύματος, ένα κοινό εργαλείο παραπλάνησης των πολιτών και δική τους συσπείρωσης».

Ο κ. Σαμαντζίδης προσμέτρησε στα θετικά την επιθυμία των νέων ανθρώπων. «Η νέα γενιά, οι νέοι επιχειρηματίες και  επιστήμονες, αλλά και η γενιά των νέων ανέργων που αναζητά το δρόμο της και την δυναμική της ελπίδας, είναι έτοιμη να συνεισφέρει με ιδέες και τόλμη.  Αναζητώντας την ευκαιρία της πρωτοβουλίας που δικαιούται, σε μια εποχή κατά την οποία κρίνεται η μορφή Ελλάδας, που θα παραλάβει», υπογράμμισε. Και, στο τέλος της ομιλίας του, χαρακτήρισε «αρχόντισσα» τη Θεσσαλονίκη.