Την ερχόμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή της επέκτασης του μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά θα κάνει αυτοψία στη διαδρομή που έχει χαραχθεί για να αρχίσουν, τον επόμενο μήνα, οι πρώτες εργασίες του έργου.


Αυτό αποκάλυψε, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ήδη εκταμιεύτηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ, για το κόστος κατασκευής των εργοταξίων.

Στην ερώτηση αν το μετρό της Καλαμαριάς καθυστερήσει, λόγω της καθυστέρησης που σημειώνεται στην κατασκευή της γραμμής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, ήταν κατηγορηματικός: «Πρόκειται για ανεξάρτητο έργο, η κατασκευή του οποίου θα αρχίσει από τον τερματικό σταθμό της Μίκρας και θα προχωρήσει προς το σταθμό της Νέας Ελβετίας», τόνισε.

Η γραμμή θα έχει επτά σταθμούς, σε ικανή απόσταση ο ένας από τον άλλον και υπολογίζεται ότι η διαδρομή από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ως τη Μίκρα θα διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Μάλιστα, η επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα γίνει με μονορέιλ, κάτι που εξασφαλίζει φθηνότερη και γρηγορότερη κατασκευή.

Ο κ. Μπακογλίδης, τόνισε πως στη διαδρομή του μετρό της Καλαμαριάς δεν έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικοί χώροι, κάτι που θα βοηθήσει την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.