O Koινωνικός Σύνδεσμος Κατοίκων Χαριλάου διοργανώνει τα 30α «Χαριλιώτικα». Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Πέμπτη και θα κορυφωθούν αύριο, Κυριακή, στο αμφιθέατρο του πάρκου της Ν. Ελβετίας.



Τα «Χαριλιώτικα» είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών και μοντέρνων χορών που πραγματοποιούνται σε επίπεδο συνοικίας. Ξεκίνησαν από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου πριν από 30 χρόνια και έκτοτε έχουν βρει αμέτρητους μιμητές από Συλλόγους και φορείς σε όλη τη χώρα. 


Στις εφετινές εκδηλώσεις παίρνουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρες από Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα.

Επίσης η «Επί Σκοπόν», σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ., δημιουργούν και εκθέτουν το φωτογραφικό project : «Άνθρωπος, Φύση και Αστικό Τοπίο».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.



Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ε' δημοτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και την επιμέλεια της Art of Celebration. Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του Κοινωνικού Συνδέσμου Κατοίκων Χαριλάου.