moyseio_ydreeyshs_paidia_02.jpg

Με χειροτεχνία, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι θα γιορτάσουν περισσότεροι από 120 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ Α.Ε. σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. …»

Η μουσικοθεατρική ομάδα «Καλειδοσκόπιο» θα υποδεχτεί παιδιά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού, το 66ο Δημοτικό και τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με ένα διαδραστικό πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές με την είσοδό τους στο μουσείο θα «μπουν» στο χώρο του παραμυθιού, αντιμέτωποι με δοκιμασίες προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το περιβάλλον. Στη συνέχεια, στο προαύλιο πια του μουσείου, θα περάσουν στη «χώρα της ανακύκλωσης», όπου θα εμπεδώσουν τη σημασία της μέσα από μελισσοδρομίες, παντομίμα και σταυρόλεξα, για να γίνουν οι ίδιοι κατασκευαστές χειροτεχνημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά στην επόμενη χώρα, αυτήν «του μικρού κατασκευαστή».

Στη «χώρα της βροχής» θα βάλουν τα δυνατά τους να μαζέψουν όσο περισσότερο νερό μπορούν, για να ακολουθήσουν σκυταλοδρομίες με σφουγγάρια και ποτήρια νερό. Η εκδήλωση θα κλείσει με χορό και τραγούδι πάνω σε στιχάκια του νερού που θα σκαρώσουν τα ίδια τα παιδιά και θα μελοποιηθούν επιτόπου.

Επίσης, θα βραβευτούν και τα καλύτερα έργα με θέμα το νερό μεταξύ αυτών που φιλοτέχνησαν παιδιά κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο Ύδρευσης τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα με θέμα το περιβάλλον.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. (τηλ. μουσείου 2310.514 029).