Προσκλητήριο προς όλους, για τη Νέα Ελλάδα, ανέπτυξε –και πάλι- ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του 9ου Συνεδρίου του κόμματος, στο Φάληρο. 


Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «τη Νέα Ελλάδα τη θέλουν εκατομμύρια Έλληνες». Δείχνοντας την Ελληνική σημαία που κυμάτιζε, σε μάτριξ, στο κλειστό γυμναστήριο, όπου διεξαγόταν το Συνέδριο, είπε πως «δεν είναι ένα πανί, όπως είπαν κάποιοι», αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Εξωτερικών, επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο και τη στάση του στην κρίση των Ιμίων. Και πρόσθεσε: «Κρατάμε ψηλά τη σημαία όταν οι άλλοι την καίνε». Μάλιστα, κάποιοι θεώρησαν την αναφορά αυτή, ως έμμεση στήριξη στον Μάκη Βορίδη, για όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. για τον Ανδρέα Παπανδρέου...

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «κάποιοι κάνουν τη μιζέρια τους, πολιτική».

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε «προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όλους ήταν μαζί μας και απομακρύνθηκαν», αλλά και «προς απλούς πολίτες που δεν ήταν ποτέ μαζί μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αφού υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «έχει και όραμα και σχέδιο», αλλά και αποφασιστικότητα, καθώς απέδειξε, όπως είπε πως «σπάει και αβγά», τόνισε ότι, το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας, «η Νέα Ελλάδα θα είναι πραγματικότητα».