biologikos_katharismos_04.jpg

Τα ζητήματα λειτουργίας της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί σε σύσκεψη, την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9 το πρωί, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. …»

 

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη και Αικατερίνη Μάρκου, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του κόμματος και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΑΘ και της ΕΥΑΘ Παγίων.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εργασίας που είχε στο ΥΜΑΘ ο υπουργός με κυρίες Ξηροτύρη και Μάρκου, καθώς και την επιτροπή περιβάλλοντος της ΔΗ.ΜΑΡ..

«Μέσα από το διάλογο τον οποίο είχαμε, γεννήθηκαν ορισμένα ερωτήματα τεχνικής φύσεως, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και απαντήσεων. Έτσι δεσμεύτηκα ότι την Παρασκευή θα κάνουμε μια νέα σύσκεψη, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες που υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετά τη συνάντηση.

Σημαντικά έργα, για να υπάρξει αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των θεμάτων προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου, ζήτησε η κ. Ξηροτύρη. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «πρέπει να γίνουν σημαντικά έργα προκειμένου τα λύματα να έχουν τη σωστή επεξεργασία και να μπορεί η Μ.Κ.Α. της ΒΙ.ΠΕ.Θ. να λειτουργήσει. Για αυτό το θέμα θέσαμε και εμείς τις παρατηρήσεις μας και την Παρασκευή θα έχουμε άλλη μια τεχνικού περιεχομένου σύσκεψη, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει με την επίλυση αυτών των θεμάτων».

Από την πλευρά της η κ. Μάρκου δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή να διατηρηθούν ανοικτές οι επιχειρήσεις που βρίσκονται και λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τους λουόμενους αλλά και τους μυδοκαλλιεργητές, γιατί υπάρχει πρόβλημα και σε εκείνη την περιοχή και στο συγκριμένο επάγγελμα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της Μ.Κ.Α. είτε σε 18 είτε σε 36 μήνες», κατέληξε, «πρέπει να υπάρξει κάτι ενδιάμεσο και για αυτό προσπαθούμε αυτήν τη στιγμή».