Συνεχίζονται, σήμερα, με τοποθετήσεις συνέδρων, οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα. 


Το συνέδριο άνοιξε με την ομιλία του, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη "Νέα Ελλάδα"». Αναφέρθηκε στη συμφωνία για τον ΤΑΡ, επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ», αναγνώρισε τη συμβολή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική και εξαπέλυσε επίθεση «στα δύο άκρα» που, όπως είπε, «εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα».

Η ομιλία του κ. Σαμαρά διακόπηκε όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ζήτησε να καθίσει για δυο λεπτά και, αμέσως, περιστοιχίστηκε από βουλευτές του κόμματος που είναι γιατροί στο επάγγελμα -ένας από αυτούς ο πρώην μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας. 

Ακούστηκε να λέει πως, εδώ και κάποιες μέρες, τον ταλαιπωρεί μια γαστρίτιδα. Πήρε κάποιες ανάσες και, όταν από τα μεγάφωνα ειπώθηκε πως η ομιλία του δε θα συνεχιστεί, σηκώθηκε και είπε ότι θα συνεχίσει.

Όπως επιβεβαίωσαν και υπουργοί, οι οποίοι συνόδεψαν, τις τελευταίες ημέρες τον πρωθυπουργό, στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και στις επαφές του στην Αθήνα, τον κ. Σαμαρά ταλαιπωρούσε η μικροαδιαθεσία, η οποία και ήταν αφορμή για να ζητήσει την ολιγόλεπτη διακοπή της ομιλίας του.