Καράογλου: Όπου υπάρχει Γολγοθάς, υπάρχει και Ανάσταση

karaoglou_stefani_20130502_01.JPG

Το μήνυμα πως «όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταύρωση, εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης» έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το Ξινό Νερό της Φλώρινας, όπου >>>

εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στη χθεσινή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

 

karaoglou_omilia_xino_nero_20130502_01.JPG

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής και μη, καθώς επίσης και βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και απόγονοί τους.

Όπως επισήμανε ο ΥΜΑΘ, με τη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν, όπως αξίζει σε ήρωες, σύμμαχοι και φίλοι που προσέφεραν τους εαυτούς τους στη Δυτική Μακεδονία, υπερασπιζόμενοι ιδανικά όπως η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία.

«Πολεμήσαμε δίπλα-δίπλα σε έναν άνισο αγώνα, κρατώντας την ελπίδα ζωντανή και αποδεικνύοντας πως όταν κανείς παλεύει με τη ψυχή του, όταν αγωνίζεται και υπερασπίζεται το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του, στο τέλος θα νικήσει, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν χρειαστούν. Αυτό είναι το κοινό μας ιερό χρέος, ώστε η κληρονομιά και ο αγώνας των προγόνων μας να παραμείνει αναλλοίωτος στο πέρας των αιώνων» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Σχόλια