aithousa_01Ανοιχτή σύσκεψη, στο Θέατρο Κήπου, πραγματοποιούν, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Θέατρο Κήπου, οι καθηγητές, μέλη των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. »»»

Η σύσκεψη έχει θέμα «Απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους» και σε αυτήν, με ανακοίνωσή τους, οι ΕΛΜΕ, καλούν όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά τους, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση, με τις εξετάσεις να ξεκινούν, η κυβέρνηση επέλεξε και έβαλε μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Ισχυρίζονται ότι «η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη προώθησε και ψήφισε την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες, προωθεί Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα, μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους».

Υπογραμμίζουν ότι δε θα ανεχθούν πλέον αυτήν «τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς» και καλούν τους Θεσσαλονικείς σε ανοικτή σύσκεψη, με το σκεπτικό ότι «ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών».