Ο τύπος σήμερα


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα μυστικά για το ραντεβού με την... Εφορία
Η εφημερίδα γράφει "όλα τα μυστικά της συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» και ειδικά τις «παγίδες»>>> που πρέπει να αποφύγουν φέτος οι 5.500.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι".
ΕΘΝΟΣ: Πολιορκία στη ΔΕΠΑ από τους Ρώσους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κρίσιμη φάση στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Η ρωσική πλευρά επείγεται να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Την απασχολούν η είσπραξη των οφειλών και η αποτροπή ενός πιθανού βέτο από την Κομισιόν".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Γαβριήλ: Ούτε η κόλαση δεν θα δεχθεί Βουλευτές & Κυβερνώντες!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Ο Θεός θα κάνει ειδική κόλαση για να τους βάλει. Και με τα πολιτικά τους αξιώματα θα κοσμούν τα βαθύτερα και φριχτότερα μέρη της κολάσεως»! «Ο Θεός είναι πολύ λυπημένος με τους Ελληνες, διότι Τον αρνηθήκαμε! Καταργήσαμε τον Νόμο Του και θεσπίσαμε δικούς μας νόμους»...".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι ευκαιρίες του ΕΣΠΑ για προσλήψεις νέων
Η εφημερίδα γράφει ότι "ευκαιρία για εποχική εργασία και κατάρτιση σε ανέργους και νεοεισερχομένους προσφέρουν 13 προγράμματα που «τρέχουν» από αυτή την περίοδο για 91.868 ωφελουμένους. Πρόκειται για νέες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, ο Αγροτικός Τομέας, καθώς και σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: GOLDEN BOYS των 400.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οκτώ στελέχη έλαβαν το 2012 μεικτές αποδοχές από 360.000 έως 434.000 ευρώ και καθαρές από 190.000 έως 260.000, παρά το νόμο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ενημερωτικό δελτίο της ίδιας της τράπεζας. Τοποτηρητές του νόμου και της τήρησης των ορίων αμοιβών, θεωρητικώς, είναι οι διορισμένοι από το ελληνικό Δημόσιο επίτροποι".
ΕΣΤΙΑ: Αν είχε εκλεγή ο Σύριζα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τρεις μονάδες που του έλειπαν για να καταστή πρώτο κόμμα, θα είχε σχηματισθή Κυβέρνησις υπό τον κ. Τσίπρα με την σύπραξη της ΔΗΜΑΡ και -πιθανώς- με την ανοχή του ΚΚΕ. Ετσι σήμερα ούτε για κινεζικές επενδύσεις θα μπορούσαμε να μιλάμε, ούτε για αναστροφή του αρνητικού κλίματος, ούτε βεβαίως για ανάκαμψη της οικονομίας".
Η ΑΥΓΗ: 12 μέτρα για να σωθούν ταμεία και συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι συνταξιούχοι είναι «η κοινωνική ομάδα που ένιωσε περισσότερο από όλες τη βαρβαρότητα των μνημονίων και την υποταγή των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά στις ορέξεις των δανειστών - τοκογλύφων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο κατάμεστο από ανθρώπους της συγκεκριμένης κοινωνικής κατηγορίας αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις. Εξαγορά χρόνου από οφειλέτες
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δικαίωμα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να αναγνωρίσουν χρόνο με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 2084/92 ή με τις διατάξεις ν. 3996/2011 για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στην περίπτωση αποποίησης οφειλών πέραν της 20ετίας δίνει σχετική εγκύκλιος του Ταμείου".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στην πυρά το αντιρατσιστικό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσα στον Αύγουστο θα στείλει -στην καλύτερη περίπτωση- το Μαξίμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, δημιουργώντας βάσιμες υπόνοιες ακόμη και για τη ματαίωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Το περιβάλλον Σαμαρά, επικαλούμενο αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι το χαρακτηρίζουν «έκτρωμα», αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για αλλαγές ακροδεξιάς έμπνευσης".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Κεραμίδα 19 φόρων στα ακίνητα
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέες αλχημείες με βάση τις αντικειμενικές τιμές προχωρεί η κυβέρνηση προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα δημόσια έσοδα από τα ακίνητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τον Ιούνιο η κυβέρνηση με την Τρόικα θα καθορίσει τις αντικειμενικές τιμές αξιών των ακινήτων, που θα είναι αυξημένες και θα κυμαίνονται από 10% έως 40%".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εισπράχθηκαν 688 εκατ. έναντι 14 δισ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια μπορεί να μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι -γεγονός που υποδηλώνει επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων-, ωστόσο η είσπραξη των επιδικασθέντων ποσών είναι εξαιρετικά χαμηλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τα 14 δισ. ευρώ φόρων και προστίμων που έχουν επιδικάσει υπέρ του Δημοσίου τα δικαστήρια, έχουν εισπραχθεί μόλις 4,91% ή 688,5 εκατ. ευρώ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Κάρτες: 10 τρόποι για κούρεμα έως 80%
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι επισημάνσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στη νέα (τελευταία) έκθεση της ΕΕ η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή, σκιαγραφούν το νέο τοπίο που πρόκειται να διαμορφωθεί στην καταναλωτική πίστη το αργότερο από τον Σεπτέμβριο και μετά. Οπότε τα περιθώρια των υπερχρεωμένων και όχι μόνο δανειοληπτών να προσφύγουν στην ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος Κατσέλη) και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα όποια θετικά που αυτός έχει φέρει πρέπει να σπεύσουν άμεσα".
Ο ΛΟΓΟΣ: Βροχή τα χαράτσια
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οριστικοποιούνται μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, που θα επιβληθεί από το 2014. Η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, ενώ το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανστρατιά στη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν αγωνιζόμαστε μόνο να σώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική λύση του προβλήματος, για το πλήρες δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην πρόληψη, στην ευημερία της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων".
ΤΑ ΝΕΑ: Φακελώνουν τις καταθέσεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, στο οποίο θα καταχωρίζονται τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή ως την προσεχή Πέμπτη. Μέσα στους επόμενους μήνες οι φορολογικές Αρχές θα γνωρίζουν με το πάτημα ενός κουμπιού το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων ελεύθερων επαγγελματιών, εταιρειών, μισθωτών, αλλά και συνταξιούχων χωρίς να απαιτείται δικαστική εντολή ή άλλες ειδικές διαδικασίες".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ομόθυμη στήριξη από τον κεντρικό δήμο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Ρεαλιστικό... ποινολόγιο για την είσπραξη 13,3 δισ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λύση για την είσπραξη των ποσών που καταλογίζονται υπέρ του Δημοσίου από τα φορολογικά δικαστήρια αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και προσαρμοσμένου στις σημερινές συνθήκες ποινολογίου".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε κρίσιμη καμπή το deal για τη ΔΕΠΑ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για τρίτη φορά στην Αθήνα, μέσα σε διάστημα τριών μηνών αναμένεται ο ισχυρός άνδρας της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ και είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ στις 29 Μαϊου".
ΚΕΡΔΟΣ: Τι συμβαίνει με τις μετοχές
Η εφημερίδα γράφει ότι "περί τα 750 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει από ξένους στο Χρηματιστήριο. Το ενδιαφέρον φαίνεται από τον τζίρο, ο οποίος χθες διαμορφώθηκε στα 180 εκατ. ευρώ και τις συναλλαγές που έχουν επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μαρτίου του 2010!".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σκληρή γεωπολιτική μάχη σε μεταφορές και ενέργεια
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο κέντρο μιας σκληρής γεωπολιτικής μάχης, με έπαθλο ισχυρές στρατηγικές θέσεις στην ενέργεια και τις μεταφορές, βρίσκεται η χώρα και η κυβέρνηση καλείται στο επόμενο χρονικό διάστημα να δώσει λύσεις που θα διασφαλίσουν τα ελληνικά συμφέροντα".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια