Το 10ο Κύπελλο στην τροπαιοθήθη της και πρώτο μετά το 1996 (νταμπλ) κατάκτησε σήμερα η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε στη διαδικασία της παράτασης>>>
με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο τελικός του Copa del Rey ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ο 5ος και πρώτος μετά από 21 ολόκληρα χρόνια. Η παράδοση συνεχίστηκε, καθώς η Ατλέτικο πανηγύρισε για 4η φορά έναντι μόλις μίας της αντιπάλου της, που πήρε το τρόπαιο το 1975 στη διαδικασία των πέναλτι. Παράλληλα οι «ροχιμπλάνκος» έσπασαν τη δυσμενή παράδοση που είχαν απέναντι στη «βασίλισσα», από την οποία βρίσκονταν συνέχεια στο...καναβάτσο από την περίοδο 1999/2000. Τότε είχαν επικρατήσει με 3-1 στο ίδιο γήπεδο, αλλά στη συνέχεια υποβιβάστηκαν στη σεγκούντα ντιβιζιόν. Από το 2003, όταν η Ατλέτικο επανήλθε στην κορυφαία κατηγορία δεν είχε καταφέρει ποτέ να πανηγυρίσει εις βάρος της «βασίλισσας». Για να φτάσει η Ατλέτικο στην κατάκτηση του τροπαίου χρειάστηκε να έχει ολοκληρωτικά την τύχη με το μέρος, καθώς οι παίκτες της Ρεάλ σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια. Επίσης ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά το νεαρό γκολκίπερ Κουρτουά, ο οποίος μετά το γκολ του Μιράντα έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Ιγκουαΐν και Οζίλ κι απέτρεψε το 2-2.
Ο τελικός...πήρε φωτιά πολύ νωρίς. Από εκτέλεση κόρνερ του Οζίλ στο 14΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε πιο ψηλά από τους αμυντικούς της Ατλέτικο και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε στο 34΄ να ισοφαρίσει. Προηγήθηκε η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φαλκάο στη μεσαία γραμμή, η πάσα - μισό γκολ - του Κολομβιανού στο Ντιέγκο Κόστα κι ο Βραζιλιάνος με αριστερό σουτ έφερε στα ίσια τον τελικό (1-1). Η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί ξανά, στο 43΄, όταν η βολίδα του Οζίλ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουρτουά. Οι «κραυγαλέες» ευκαιρίες για τη «βασίλισσα» συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος. Στο 61΄ το πλασέ του Μπενζεμά βρήκε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Οζίλ σούταρε στο κέντρο της εστίας, όπου ο Χουανφράν...σε χρέη Κουρτουά απέκρουσε με το πόδι πάνω στη γραμμή. Τρίτο δοκάρι για τη Ρεάλ στο 68΄ με το απευθείας φάουλ του Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να «χτυπιέται» με την ατυχία της ομάδας του. Τα νεύρα των «μερένγκες» άρχισαν να...ξεφεύγουν και στο 75΄ ο Γκόμεθ έστειλε στ' αποδυτήρια τον Ζοζέ Μουρίνιο, για διαμαρτυρία σε κίτρινη κάρτα που έδειξε στο Μπενζεμά. Οι δύο μονομάχοι οδηγήθηκαν στην παράταση, η οποία ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ατλέτικο, με τον Λόπεθ να νικάει στο τετ-α-τετ το Ντιέγκο Κόστα (95΄). Τρία λεπτά μετά, όμως, ο Μιράντα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έβαλε μπροστά τους «ροχιμπλάνκος» (2-1). Ακολούθησαν δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Κουρτουά σε τετ-α-τετ με τους Ιγκουαΐν και Οζίλ, ενώ στο 114΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στο Γκάμπι. Απειλήθηκε γενική σύρραξη στους πάγκους των δύο ομάδων, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα.

Πηγή Ναυτεμπορική