makedonia_palas.jpg

Μεγάλο είναι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, ελληνικό και ξένο, για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, περίπου οκτώ ξενοδοχειακές αλυσίδες και hotel operators, έχουν υποβάλλει »»»

στον ιδιοκτήτη, ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τα σχόλιά τους στο προσχέδιο του τεύχους προκήρυξης. Πολύ περισσότερα ήταν τα διερευνητικά τηλεφωνήματα στην αρμόδια διεύθυνση.

Μέχρι και σήμερα, που κλείνει ο χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης πάνω στο προσχέδιο προκήρυξης, το ενδιαφέρον μεταξύ Ελλήνων και ξένων, είναι μοιρασμένο αριθμητικά. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας θέλουν τον, επί πολλά χρόνια μισθωτή του γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όμιλο Δασκαλαντωνάκη με τη Grecotel, να μην έχει ζητήσει ούτε τηλεφωνικές πληροφορίες, παρότι είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την προσωρινή μίσθωση.

Θεωρείται σίγουρο το ενδιαφέρον της Γουάιτ Εντ Μπλακ του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, που έχει αναλάβει προσωρινά τη λειτουργία του ξενοδοχείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει έρθει σε συνενόηση με τον όμιλο της Δομοτεχνικής και τη Domotel.

Ρωσικό ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες εταιρίες, μάλιστα κάποιοι χοτέλ οπερέιτορς κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους, έστω σε αυτό το διερευνητικό στάδιο.