aithousa_01.jpg

«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πρόβλημα παιδείας», παραδέχτηκε η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και …»

στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, σχετικά με το περιστατικό με τη δασκάλα μουσικής. Και πρόσθεσε: «Αν δεν ξέρουμε την ποίησή μας, έχουμε έλλειμμα»…

Η κ. Ξηροτύρη υπογράμμισε ότι «προσεγγίζουμε με επικεφαλίδες τις ιδέες» και… ζήτησε «έλεος! Σε λίγο θα μας λείψει και η τρυφερότητα», κατέληξε.

Με τα λόγια του Μάνου Χατζηδάκι σχολίασε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το περιστατικό με τη δασκάλα και τους στίχους του Γκάτσου, ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ, Τριαντάφυλλος Τρανός:

«Όταν το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε... γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε», επανέλαβε ο κ. Τρανός.

Ο πρόεδρος της Γ ΕΛΜΕ θύμισε, ακόμη, τα λόγια του Ιωάννη Κακριδή, που είχε πει στους φοιτητές του, ότι, αν δε γνωρίζουν για τον Σεβάχ, ή τις Χίλιες και Μια Νύχτες, να μη γίνουν φιλόλογοι. Υποστήριξε, δε, ότι «οι γονείς έχουν οσμιστεί ότι, αν υποβάλουν μήνυση ο δάσκαλος απολύεται» και πρόσθεσε ότι «με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν δρόμοι στη Χρυσή Αυγή».

Η κ. Ξηροτύρη, ερωτώμενη, απάντησε και για το θέμα που προέκυψε με την βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση: “Το θέμα Ρεπούση έχει λήξει για μας”, είπε. “Ο πρόεδρος (σ.σ. Φ. Κουβέλης) τοποθετήθηκε για τις Γενοκτονίες που αναγνωρίζονται από το Εθνικό Κοινοβούλιο. Κυρίαρχη είναι η πολιτική άποψη και όχι οι ευάλωτες ιστορικές απόψεις”, πρόσθεσε.

“Η ιστορική αλήθεια δε γίνεται σχετική. Παραμένει ιστορική αλήθεια”, είπε λίγο αργότερα ο κ. Τρανός. Και πρόσθεσε: “Η κ. Ρεπούση έχει υπογράψει γραμμάτια σε κατουρημένες ποδιές”!