olth_04Το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσω σχετικού διαγωνισμού, επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος …»

του Ελληνικινεζικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών που συνόδεψε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για λιμάνια, αεροδρόμια και μεταφορές, μέσω της Τραινοσέ, στη βελτίωση μηχανών και βαγονιών, δρομολογίων και μάνατζμεντ, ενώ οι σιδηροτροχιές θα παραμείνουν σε ελληνικά χέρια», εξήγησε ο κ. Γιαννίδης. Πρόσθεσε πως το ταξίδι του πρωθυπουργού αποπνέει αισιόδοξα μηνύματα κι εκτίμησε ότι «σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα».

Αυτήν τη στιγμή η χώρα μας εξάγει στην Κίνα μάρμαρα, τσιμέντα, σκραπ αλουμινίου και σιδήρου, κρασί, ακτινίδια, γούνες, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ελληνικά κεράσια και μανταρίνια. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Γιαννίδης, ήδη λειτουργούν στο Πεκίνο δυο υποκαταστήματα γουνοποιητικών βιοτεχνικών από την Καστοριά, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τον τομέα του τουρισμού, με τη συμμετοχή των Κινέζων στο διαγωνισμό για την αγορά του Αστέρα της Βουλιαγμένης.