tee-tkmΣε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, από σήμερα, Τρίτη και για δυο μέρες, προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίπτωση, που έχει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του η κατάργηση της εισφοράς του 2% των μηχανικών. …»

Σε ανακοίνωσή του, το ΤΕΕ κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη διελκυστίνδα μεταξύ του κεντρικού ΤΕΕ και των αρμόδιων υπουργείων», όσον αφορά το τι θα γίνει με το 2% που κρατούσε το Επιμελητήριο από κάθε τεχνική μελέτη, καθώς η έλλειψη αυτού του πόρου «έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έλλειμμα 8,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, έγινε πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης για να βρεθούν οι πόροι με εισφορά στον προϋπολογισμό των έργων, που αναλαμβάνει το επιμελητήριο. «Η απάντηση ακόμη αναμένεται, με αποτέλεσμα το ΤΕΕ/ΤΚΜ να μην μπορεί σήμερα να εισπράξει ούτε τα χρήματα που τού οφείλονται από συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου!