oikodomi_01Συλλαλητήριο οργανώνεται, στη Θεσσαλονίκη, από το ΠΑΜΕ, στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις σε εργασιακά θέματα, όπως η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. …»

Η συγκέντρωση θα γίνει στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Για «προδοτική συμπεριφορά των ηγεσιών της ΓΣΕΕ» έκανε λόγο, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης, που μίλησε με αφορμή την κινητοποίηση της Πέμπτης.

Στην επισήμανση ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανακοινώνονται από πλευράς κυβέρνησης στοιχεία που δείχνουν μικρή –έστω- αύξηση της απασχόλησης, απάντησε ότι «είναι ευκαιριακά και εποχικά, αφού μπαίνουν, πλέον, στις μετρήσεις οι προσλήψεις στον τομέα του τουρισμού, λόγω καλοκαιριού» και υποστήριξε πως «ακόμη και αν ενταχθούν όλοι οι άνεργοι σε μισθολόγια με κατώτατο μισθό τα 400 ευρώ δεν θα αλλάξει κάτι για τους εργαζόμενους». Πρόσθεσε ότι «για να υπάρξει λύση πρέπει να ανοίξει η παραγωγή κα να αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης».