ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι 7 νάρκες στο Ε1
Η εφημερίδα γράφει ότι "επτά «νάρκες» υπάρχουν κρυμμένες στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, οι οποίες απειλούν να «τινάξουν στον αέρα»>>>
τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, τους ανέργους αλλά και νέους που δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη! Ακόμη και 1 ευρώ εισόδημα να εισέπραξαν πέρυσι οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση. Η Εφορία θα τους χρεώσει αυτόματα με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ, εάν είναι άγαμοι, ή των 5.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι".
ΕΘΝΟΣ: Σύνταξη ανάσα για 200.000 επαγγελματίες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, που καλύπτονται από τουλάχιστον δύο ασφαλιστικά ταμεία. Χθες υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, που αποσαφηνίζει τον φορέα που έχει την ευθύνη για την έκδοση της σύνταξης στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μασονική στοά «Macedonia Seporta» με συμμετοχή Εβραίων!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχεδίασε και υλοποίησε το Κίνημα των Νεοτούρκων που κόστισε στους Ελληνες 1,5 εκατομμύριο νεκρούς και βιβλικές καταστροφές".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλαλούμ στο ΙΚΑ με τις πληρωμές συντάξεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι πήραν μειωμένο ΕΚΑΣ, 14.000 μέλη του ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν πληρώθηκαν χθες και αρκετοί συνταξιούχοι είδαν ψαλιδισμένες αποδοχές. Διορία από το ΙΚΑ μέχρι τις 6 Ιουνίου σε 45.000 συνταξιούχους να διορθώσουν λάθη σε ΑΜΚΑ, ΑΦΜ για να πληρωθούν".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομερτά για τα δάνεια των κομμάτων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναπάντητη έμεινε επί της ουσίας η ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου και το Κοινοβούλιο δεν πληροφορήθηκε τι δάνεια έχουν λάβει από το 1996 και μετά και από ποιες τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομικών κάλυψε εμμέσως το «δούναι και λαβείν» τραπεζών και κομμάτων, αναφέροντας ότι γίνεται «με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς»".
ΕΣΤΙΑ: Δόγμα Τσίπρα «Οχι σε όλα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή για έναν κυρίως λόγο. Διότι η εκάστοτε αντιπολίτευσις, αντί να λειτουργή εποικοδομητικά προσπαθούσε να ρίξη την Κυβέρνηση. Και υπενόμευσε το έργο της".
Η ΑΥΓΗ: Εκθετος ο Σαμαράς για την ανοχή στον ρατσισμό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Μαύρο πρόβατο» όσον αφορά τα δικαιώματα τείνει να γίνει η Ελλάδα μετά την άρνηση του Αντ. Σαμαρά να ανταποκριθεί στη σημερινή ανάγκη αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας επικαλούμενος τη νομοθεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και φοβούμενος το εκ δεξιών του πολιτικό κόστος".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εκανε το Κινέζο
Η εφημερίδα γράφει ότι "το δόγμα του Μαξίμου για «κινεζοποίηση» της ελληνικής οικονομίας και μεταφορά των άθλιων συνθηκών εργασίας του γίγαντα της Ανατολής στη χώρα μας υιοθέτησε πλήρως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της Cosco, ΣΕΠ Α.Ε.".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Τσιφτετέλια Ρεπούση με θεατή τον Κουβέλη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα παιχνίδια Ιστορίας με φόντο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση (αλλά και από τους φανατικούς της Χρυσής Αυγής) προκαλούν πονοκέφαλο πρώτα στον Φώτη Κουβέλη, αλλά και συνολικά στην ελληνική κοινωνία, που είναι -έτσι και αλλιώς- έτοιμη να χορέψει τον Χορό του Ζαλόγγου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Η κυρία Ρεπούση μετά τις Γενοκτονίες Ποντίων και Μικρασιατών κατέταξε τον Χορό του Ζαλόγγου «στους εθνικούς μύθους που κάθε λαός δημιουργεί». Το θέμα όμως πλέον δεν είναι οι ιστορικές απόψεις της κυρίας Ρεπούση, αλλά το πλαίσιο και ο χρόνος όπου διεξάγεται αυτή η συζήτηση".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Χαοτική κατάσταση με τα ακίνητα του Δημοσίου
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαοτική είναι η κατάσταση με πολλά ακίνητα του Δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Κάποια, όπως για παράδειγμα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το γήπεδο του μπέιζμπολ και άλλα ολυμπιακά ακίνητα, είναι αυθαίρετα. «Ολη η ακίνητη περιουσία που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση», είπε χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Στέλιος Σταυρίδης. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης των ακινήτων αυτών θα απαιτήσουν δύο έως τέσσερις μήνες, γεγονός που θα καθυστερήσει την υλοποίηση του προγράμματος και πιθανώς θα θέσει εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ακίνητα: 10 λύσεις για να πιάσετε καλά λεφτά
Η εφημερίδα γράφει "σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου καταδεικνύεται μεταξύ των άλλων πως το 76% της κοινής γνώμης θέλει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Το κράτος-Δημόσιο, με ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας θα βρει τον δρόμο του και το πως θα αξιοποιήσει την περιουσία του. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τη δική σας περιουσία, πως θα την αξιοποιήσετε και πως θα πάρετε την κρυφή της υπεραξία ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς".
Ο ΛΟΓΟΣ: «Βόμβα» στις συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εικόνα ενός συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο οι κύριες παροχές θα είναι πλήρως «κουτσουρεμένες», σε ποσοστό έως και 50%, ενώ οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα αυξάνονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, θα προσεγγίζουν τα επίπεδα της σχετικής φτώχειας, προβλέπει για την περίοδο 2020-2060 η Τράπεζα της Ελλάδοςστην έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κατάσχεση στο σπίτι άνεργου για 831 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα μέσα στη Ζώνη".
ΤΑ ΝΕΑ: Η Μέρκελ πιέζει τον... Μιτεράν να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις
Η εφημερίδα σημειώνει "την παράσταση στην κοινή συνέντευξη Τύπου έκλεψε το γλωσσικό ολίσθημα της Μέρκελ, που μπέρδεψε τον Πρόεδρο της Γαλλίας με τον Φρανσουά Μιτεράν. Αναφερόμενη στα θέματα που συζήτησαν είπε ότι «τέθηκαν από τον Φρανσουά Μιτεράν». Πολύ σύντομα όμως κατάλαβε το λάθος της: «Φρανσουά Ολάντ, όχι Φρανσουά Μιτεράν», επανέλαβε, ενώ δίπλα της ο γάλλος Πρόεδρος χαμογελούσε πλατιά".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ψωνίζουμε με βάση την τιμή και όχι την ποιότητα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Αναιμική βελτίωση το 2013 για την ανταγωνιστικότητα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αργή βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, που οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων και δευτερευόντως στην αποδοτικότητα του κυβερνητικού τομέα, καταγράφει το Ineternational Institute for Management Development".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Κερδίζουν το στοίχημα οι μεγάλες τράπεζες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κερδίζουν το στοίχημα οι ελληνικές τράπεζες παρά το γεγονός ότι οι μετοχές τους στο χρηματιστήριο δέχονται πιέσεις, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν χθες τον Γενικό Δείκτη κάτω από το όριο των 1.000 μονάδων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δρόμος με πολλά αγκάθια η επιστροφή στις αγορές
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αναγκαστική θα είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2015 ή η νέα «παρέμβαση» στο χρέος, καθώς από το β΄εξάμηνο του 2014 τα δάνεια από το μηχανισμό στήριξης λιγοστεύουν και οι ανάγκες για αποπληρωμές χρεολυσίων και κάλυψης ελλείμματος του προϋπολογισμού παραμένουν υψηλές".
ΚΕΡΔΟΣ: Ανακατανομή πόρων στο ΕΣΠΑ
Η εφημερίδα γράφει ότι "«Ορισμένοι βραδυπορούντες ίσως χάσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν θα χάσει λεφτά η χώρα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης. Στελέχη του υπουργείου φωτογράφισαν ως τα προγράμματα με τις χαμηλότερες επιδόσεις αυτά της ψηφιακής σύγκλισης και της διοικητικής μεταρρύθμισης".

Πηγή: ΑΜΠΕ