eyath_20130502_01.jpg

Με αυξημένα κέρδη, παρά την πτώση του τζίρου της, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΥΑΘ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 6,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,46%. …»

Η είδηση έρχεται την ώρα που οι διαγωνισμοί για την ΕΥΑΘ και τον 'Αγ. Ιωάννη Σιθωνίας προχωρούν στη δεύτερη φάση. H διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες τα δύο επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για τη γαλλική SUEZ Environment και τον Άκτωρα, καθώς και για την εθνική εταιρεία υδάτων του Ισραήλ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκρινε ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι, δηλαδή η εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και η κίνηση 136, που απαρτίζεται από πολίτες και συνδικαλιστές της ΕΥΑΘ, δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να συνεχίσουν στη διαγωνιστική διαδικασία, δεν είχαν δηλαδή πρότερη εμπειρία στη διαχείριση υδάτων αλλά ούτε και τα απαραίτητα κεφάλαια ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, τοπικοί φορείς αλλά και όλα τα δημοτικά συμβούλια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα και δηλώνουν ότι αναμένουν άμεσα την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για την έναρξη των διαγωνισμών για το δικαίωμα παραχώρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.