astinomikos2.jpg

Κύκλωμα, που έστελνε νόμιμους και παράνομους μετανάστες από΄την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξάρθρωσαν, αστυνομικοί, στη Θεσσαλονίκη. Συνέλαβαν τρεις νεαρούς, ηλικίας >>>

21, 26 και 24 χρόνων και μια 42χρονη, που φέρεται ως ένας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν, μετά από παρακολούθηση ημερών, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν, χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης –Ευζώνων, στα όρια του νομού Κιλκίς, φορτηγό που οδηγούσε ο 26χρονος στο οποίο είχε «φορτώσει» τους μετανάστες για να τους οδηγήσει στα σύνορα. Σε Ι.Χ., συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις ενεχόμενοι στην υπόθεση, καθώς έπαιζαν το ρόλο του προπομπού.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα έφερνε μετανάστες από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, τους παρείχε κατάλυμα για λίγες ημέρες και, στη συνέχεια, τους οδηγούσε έξω από τα σύνορα, προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η «ταρίφα» ήταν τα 1.250 ευρώ για την κάθε μετανάστη και εκτιμάται ότι ως τώρα, η σπείρα είχε καρπωθεί πάνω από 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του κυκλώματος, συνεχίζονται.