oinos_kai_artos_01.jpg

Νέα σειρά εκδηλώσεων γευσιγνωσίας με τίτλο «Άρτος και Οίνος» ξεκινά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., με αφορμή την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, «Τα Φαντάσματά μου-Ο Άρτος». >>>

 

Το ψωμί  και το κρασί,  δυο αγαθά με πολλαπλούς συμβολισμούς και με βαρύνουσα σημασία για τον άνθρωπο, αποτελούν βασικά προϊόντα της μητέρας γης, αλλά και στοιχεία πολιτισμού παν-ανθρώπινα. Τον άρτο και τον οίνο, το σώμα και το αίμα του  Χριστού, θέλουμε  να τιμήσουμε τις ημέρες του Πάσχα.

GEYSIGNOSIA 220413 54 TELOGLIO.jpg

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 13:00 ως τις 14:30 και είναι ανοιχτές στο κοινό. Οι επισκέπτες χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν στον αύλειο χώρο του Τελλογλείου διάφορες ετικέτες κρασιών-οίνος ευφραίνει καρδίαν- και ποικιλία ψωμιού-βασική  τροφή του ανθρώπου- και να προμηθεύονται κρασιά και αρτοσκευάσματα σε προσιτές τιμές.

psomi_03.png

Στις εκδηλώσεις θα παίρνουν μέρος παραγωγικές μονάδες αρτοσκευασμάτων από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της και οινοπαραγωγοί από τη γη της  Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους  του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές.

GEYSIGNOSIA 220413 47 TELOGLIO.jpg

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή, 21.04.2013 και θα ακολουθήσουν οι επόμενες. Τον… άρτο προσφέρουν η μονάδα παραγωγής άρτου “Περέκ” από το Μονοπήγαδο Βασιλικών και τον οίνο η “Καμάρα Οικοποιητική” και το “Κτήμα Κουτσούκη”.