Έκλεψαν καλώδια και απενεργοποίησαν ψαλίδια σε σιδηροδρομική γραμμή!

kalodia_ose_03.jpg

Καλώδια συνολικού μήκους 137 μέτρων είχαν κλέψει από τη σιδηροδρομική γραμμή Πλατέως – Λιανοβεργίου τρία άτομα που κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής και της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. >>>


Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας συνέλαβαν χθες το απόγευμα δύο άτομα 24 και 32 ετών στο Πλατύ, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν όπου βρέθηκαν 137 μέτρα καλώδια διαφόρων διαστάσεων και ένας κόφτης μετάλλων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες μαζί με 25χρονο συνεργό τους το μεσημέρι της Παρασκευής αφαίρεσαν τα καλώδια από τη σιδηροδρομική γραμμή διαταράσσοντας την ασφάλεια των αμαξοστοιχιών, καθώς διακόπηκε ο έλεγχος της κατεύθυνσης των ψαλιδιών των σιδηροδρομικών γραμμών.
Ο 25χρονος μετέβη αργότερα την ίδια μέρα αυτοβούλως στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και τα καλώδια, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 10.000 ευρώ, παραδόθηκαν σε υπεύθυνο του ΟΣΕ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.

Σχόλια