limeniko_03.jpg

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους 10 αγνοούμενους μετά από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου piri Reis, το οποίο συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα απέναντι από τη Μεθώνη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους οκτώ. >>>

Τις σορούς των δύο ναυτικών περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH.

Το piri Reis, με σημαία Cook Islands, πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας και φορτωμένο με λίπασμα, είχε αναχωρήσει από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Το πλοίο ήταν κενό φορτίου, είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο και είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι. Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο είναι καλές.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστωρος, Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε ότι γίνονται έρευνες και για το ενδεχόμενο ρύπανσης.