stoyrnaras_voyli_20130428_01.jpg

Επανήλθε σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας –και την έκανε δεκτή. >>>

 

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτό, και θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφορά σε προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι τα άλλα δύο άρθρα της πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορούν, αφενός, στη δυνατότητα υπαγωγής ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορές και, αφετέρου, στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων και των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε για δημοσιονομικούς λόγους το δεύτερο άρθρο, για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, και ανακοίνωσε και την αποδοχή τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τακτοποίηση μισθολογικής εκκρεμότητας των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2010.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης νομοτεχνική βελτίωση για τη ρύθμιση που αφορά στα προψημένα προϊόντα αρτοποιίας (bake off) που προβλέπει τον σαφή διαχωρισμό του χώρου φούρνισης και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων κατά τη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασμάτων και προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης.