Protomagia_20120501_02.jpg

Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε, σήμερα, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Παίρνοντας αφορμή από τις δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν, στη Θεσσαλονίκη, για >>>

την Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι διασπά την ενότητα του εργατικού κινήματος και πως λειτουργεί ως δεκανίκι του ΚΚΕ και της κυβέρνησης!

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για "αντιενωτική συμπεριφορά"

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν –όπως και στην Αθήνα- δυο συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά: Η πρώτη στις 10.30 το πρωί, από το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ΕΔΟΘ μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η δεύτερη, από το ΠΑΜΕ, που καλεί, για την ίδια ώρα τους εργαζόμενους στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Αθήνα, θα γίνουν, επίσης, δύο συγκεντρώσεις: Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

“Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ”, δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Νίκος Νατσμέ.

Στην παρατήρηση ότι, για άλλη μία φορά, το εργατικό κίνημα παρουσιάζεται διχασμένο, απάντησε ότι “με τους εργαζόμενους δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Όμως, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και των παρατάξεων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, είναι που υπογράφουν μειώσεις μισθών. Θέλουν να συστοιχίσουν τα δικά μας συμφέροντα, με τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτά δεν γίνονται”, πρόσθεσε.

Στο 35% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε το 35% η ανεργία στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή της κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Όπως επισήμανε, το ποσοστό αυτό είναι αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν αφορά νέους.

Ο κ Τσαραμπουλίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν μεθοδεύσεις επιχειρήσεων, που έκαναν την εμφάνισή τους πέρσι, όταν, αντί για δώρο του Πάσχα έδιναν διάφορα προϊόντα παραγωγής τους, ή πλήρωναν μόνον μέρος του δώρου, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι το εισέπραξαν στο ακέραιο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, καταφέρθηκε εναντίον του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλου, και του αντιπρύτανη, Γιάννη Παντή, λέγοντας ότι δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση τους για καταβολή δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα και επαναπρόσληψη τους.

Όπως ανακοίνωσε, μετά τις γιορτές του Πάσχα το Εργατουπαλληλικό Κέντρο θα αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με στόχο να μποϊκοτάρουν τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της Εταιρίας Υδρευσης και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΘ, Ηρακλής Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές των Μνημονίων, επισήμανε ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., Δημήτρης Προύσας, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι πρέπει να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.