diktyo_episfalos_ergazomenon_anergon_01.JPG

Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν, σήμερα, μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. >>>

Ήθελαν, με τον τρόπο αυτό, να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, ή που παραμένουν απλήρωτοι από τους εργοδότες τους.

«Σκοπός μας είναι να αποκτήσουν φωνή αυτοί που δεν έχουν. Η Θεσσαλονίκη μετρά 15.000 ανέργους. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που ζουν με επισφάλεια, χωρίς να ΄χουν εκπροσώπηση, σε συνδικαλιστικά σωματεία και κινήματα», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο εκπρόσωπος του Δικτύου, Νίκος Νικήσιανης.

Ο κ. Νικήσιανης υπογράμμισε πως τα προβλήματα εργαζομένων που δεν πληρώνονται για την εργασία τους, είναι, πλέον, τεράστια. Ανακοίνωσε πως το Δίκτυο θα επιμείνει στην προσπάθειά του να θεσμοθετηθεί η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, αλλά και επισφαλώς εργαζομένων, με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ –αυτήν τη στιγμή, ο Οργανισμός διαγράφει τα πρόστιμα κατά των ανέργων που δεν ακυρώνουν το εισιτήριό τους, κατά τη διαδρομή, με προσωπική παρέμβαση του προέδρου του ΟΑΣΘ. «Θα επιμείνουμε έως ότου οι άνεργοι εξαιρεθούν και από την πληρωμή των δημοτικών τελών», πρόσθεσε ο κ. Νικήσιανης.

Τα μέλη του Δικτύου, μετά την πορεία, οργάνωσαν «κουζίνα αλληλεγγύης» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και ακολούθησε μεγάλη συνέλευση ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, στον ίδιο χώρο.