biologika_proionta_01.jpg
Αγορές όπου θα διατίθενται βιολογικά προϊόντα θέλει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και, χθες, ο αντιδήμαρχος >>>

Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης,  Χασδάι Καπόν, συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος και εκπροσώπους των αναγνωρισμένων χειροτεχνών από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ).

Με το προεδρείο και μέλη της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος συζητήθηκε το πώς θα οργανωθούν αγορές με γεωργικά, πτηνοτροφικά και κτηνοτροφικά βιολογικά προϊόντα, στην αγορά Βλάλη.

Με τους εκπροσώπους των αναγνωρισμένων από τον ΕΟΜΜΕΧ χειροτεχνών συζητήθηκαν αφενός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους οι χειροτέχνες κοσμημάτων και διακοσμητικών αφετέρου το ενδεχόμενο στέγασής τους στην υπό διαμόρφωση στοά του Αγίου Μηνά και συγκεκριμένα στο ημι-διατηρητέο κτίριο το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Κατά τις συναντήσεις, τονίστηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αναμορφωθούν οι αγορές αυτές ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να αποτελέσουν πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.