Ανασχηματισμό ζητούν Βενιζέλος - Κουβέλης

Benizelos Koubelis se grafeio mazi.jpg

Αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης -και στα πρόσωπα- ζητούν με δηλώσεις τους οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης στη Realnews της Κυριακής. >>>


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως χάρις στις θυσίες των πολιτών η Χώρα είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και προσθέτει: "Τώρα που έχει γίνει διεθνώς δεκτό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τώρα που βαδίζουμε σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός στρατηγικός στόχος. Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων αυτόν τον στόχο πρέπει να υπηρετεί, και προγραμματικά και λειτουργικά. Και ως πολιτικό πλαίσιο και ως σχήμα".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως η λειτουργία της κυβέρνησης σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και συμπληρώνει: "ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

Σχόλια