Άρχισε η καταβολή επιχορηγήσεων σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα >>>

 

Την πρώτη επιταγή, που αντιστοιχεί στην προκαταβολή της συνολικής επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου που κατέθεσε ιδιωτική εταιρία πληροφορικών συστημάτων και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΜΑΘ, παρέδωσε σήμερα (Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον επιχειρησιακό διευθυντή της εταιρείας, κ. Ιωάννη Ζάννα.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε, αξιολογήθηκε, εγκρίθηκε και τελικά ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Για τον κ. Καράογλου «στην πράξη το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης γίνεται εργαλείο ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα».

Μάλιστα προανήγγειλε πως τα αρμόδια στελέχη του ΥΜΑΘ εργάζονται εντατικά, ώστε την επόμενη εβδομάδα να δοθούν ανάλογες επιταγές προκαταβολών και σε άλλες δυο επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει επενδυτικές προτάσεις. «Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να πάρουμε και άλλες αρμοδιότητες που στην πράξη θα καταστήσουν το Διοικητήριο, την “ατμομηχανή” στην προσπάθεια ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρίας υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και η χρηματοδότησή τους να πραγματοποιείται απευθείας από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται οι διαδικασίες».