Περιορισμένα τα περιθώρια ελιγμών για τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σήμερα στο Eurogroup. Μη συμφωνία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία.
Δραματικοί τόνοι στη δήλωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Χρίστου Στυλιανίδη για το τι πρέπει να περιμένει η Κύπρος από το σημερινό Eurogroup. "H διάσωση της κυπριακής οικονομίας και η αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας είναι ο στόχος της δύσκολης αποστολής του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες".
Μάλιστα επεσήμανε τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας: "Αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία", ενώ συμπλήρωσε ότι ο Κυπριακός λαός και η πολιτική ηγεσία δε θα μείνουν ανενημέρωτοι.
Εξάλλου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη, η οποία, όπως υποστηρίζει «βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος αναχώρησε από τη Λάρνακα με αεροσκάφος που έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, στάθμευσε για ανεφοδιασμό στην Αθήνα.