Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι τέθηκε αίτημα μείωσης του κατώτατου μισθού από τις πολυεθνικές εταιρείες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο Κωστής Χατζηδάκης, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, που ήθελαν τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών να ζητούν τη μείωση του κατώτατου μισθού, για να επενδύσουν στη χώρα μας. ««Δεν έθεσαν θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών, υπήρξε τοποθέτηση από πολλές εταιρείες για το ενεργειακό κόστος, τη μερική απασχόληση και την ευελιξία στην εργασία, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης,
«Τονίσαμε ότι έχουν ψηφιστεί νόμοι, αυτή η συζήτηση είναι βλαπτική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «βασική μας ανησυχία είναι η ανεργία και γι' αυτό θα την αντιμετωπίσουμε με επενδύσεις, με αδειοδοτήσεις και με εξαγωγές… συνεργαζόμαστε με Ολλανδούς για θέματα εξαγωγών αλλά και με την Παγκόσμια Τράπεζα».
Παράλληλα έδωσε την είδηση ότι στόχος για τον Απρίλιο είναι να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους, αφού υπήρξε συμφωνία με τις τράπεζες. Το κέρδος θα είναι η δημιουργία περίπου 25.000 θέσεων εργασίας.
Για το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «το ταξίδι αυτό κράτησε έναν δίαυλο επικοινωνίας, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι λύθηκαν τα προβλήματα αλλά έγινε ένα βήμα μπροστά», τονίζοντας ότι δόθηκε δυνατότητα στις δύο χώρες να μιλήσουν για επενδύσεις. «Υπεγράφησαν 25 συμφωνίες. Ο επενδυτικός νόμος συμβάλλει στην απλοποίηση των διαδικασιών».
Τέλος, για το θέμα του ανασχηματισμού ανέφερε ότι «είναι θέμα του πρωθυπουργού».