lamprianidis_01Να ποντάρουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, προτείνει – Τι δείχνουν οι έρευνες για αυτούς που αναζητούν την τύχη τους σε άλλες χώρες >>>

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό θα φέρει την ανάπτυξη. Πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία με τους νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα».

Την άποψη αυτή εξέφρασε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Λόης Λαμπριανίδης.

Ο κ. Λαμπριανίδης παραδέχτηκε πως «έχει αυξηθεί το κύμα φυγής, αφού, πλέον, αναζητούν εργασία και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας», ενώ δεν είναι λίγοι κι αυτοί που αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν, επειδή δεν βρήκαν εργασία στις χώρες που προσέφυγαν. Υπογράμμισε, δε, πως, η κατάσταση που ζούμε, με την μετανάστευση των νέων, συνδέεται «με την αδυναμία να αξιοποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας, όλο αυτό το δυναμικό».

Ο κ. Λαμπριανίδης θύμισε τη δήλωση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έσωσε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά. «Δε δόθηκε τίποτα για να βελτιωθεί η θέση των νέων στην Ευρώπη», κατέληξε.