Εξήντα τρία άτομα έπαθαν δηλητηρίαση σε ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου.

Τι και αν το γεύμα για δύο άτομα στο συγκεκριμένο εστιατόριο κοστίζει 880 δολάρια, ενώ για να βρει κάποιος τραπέζι πρέπει να κάνει μήνες πριν κράτηση... Τι και αν έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michellin....Μπορεί στην τιμή να περιλαμβάνεται και ξενάγηση στην κουζίνα, όπου 50 σεφ εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργούν γαστρονομικά θαύματα, όμως μελανή σελίδα στην ιστορία του εστιατορίου Noma στη Δανία, θα αποτελεί η μαζική δηλητηρίαση 63 πελατών τον περασμένο Φεβρουάριο!
Αιτία; Ένας άρρωστος εργαζόμενος στην κουζίνα του εστιατορίου μόλυνε τα πανάκριβα εδέσματα και προκαλώντας στους πελάτες δηλητηρίαση με κύρια συμπτώματα τη διάρροια και τον εμετό.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι είχαν κάνει κράτηση ένα χρόνο πριν, φανταζόμαστε πόσο τραυματική ήταν η εμπειρία τους.
Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Κτηνοτροφίας και Τροφίμων της Δανίας ανακοίνωσε ότι το ξέσπασμα ήταν «μαζικό».
«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγγνώμη για όλο αυτό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με τους πελάτες μας, που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε» δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου Πίτερ Κράινερ, ο οποίος διέψευσε την είδηση πως θα κλείσει το εστιατόριο.