Δυο φορές σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ και με τραβηγμένο φάουλ, τους χαφ κι επιθετικούς του ΠΑΟΚ που έφευγαν με αριθμητικό πλεονέκτημα ο ρέφερι… >>>

 

Κρίμα να φτάνουμε, πάλι, στο σημείο να μιλάμε για διαιτησία, όμως ο Σιδηρόπουλος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού στο οποίο, μετά το 10λεπτο, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ούτε κατά διάνοια…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά, στρίμωξε στα πρώτα λεπτά τον ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζει και δημιουργούσε ρήγματα από την αριστερή πλευρά της άμυνας, όπου ο Λίνο βρισκόταν εκτός θέσης, χωρίς βοήθειες. Μετά το δεκάλεπτο, όμως, που ο Δικέφαλος διόρθωσε το πρόβλημα κι έκανε το γήπεδο πάλι… ίσιο (πριν έγερνε στην πλευρά του Βραζιλιάνου) μετρούσε, απλά, το χρόνο ανάποδα.

Τι ήθελε ο Δικέφαλος; Μια κόντρα μετά το 70. Και την κυνήγησε, αλλά… δεν τον άφησε ο διαιτητής. Δυο φορές σταμάτησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Σιδηρόπουλος. Την πρώτη, ο Καμαρά, σε γέμισμα έφευγε πίσω από τη σέντρα, αλλά ο βοηθός έδειξε… οφσάιντ (όπως έδειχνε επιθετικά φάουλ σε όλη τη διάρκεια του β μέρους, σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα οφσάιντ στον Αθανασιάδη που… μόνον αυτός το είδε). Τη δεύτερη φορά, το χειρουργείο ανέλαβε ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος: Ο Λόρενς, με δύναμη, έκλεψε από τον Χολέμπας, ο ρέφερι άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όταν, όμως, η μπαλιά του Βρετανού έφθασε στον Καμαρά και, την ίδια στιγμή, ξεχύνονταν μπροστά Ολίσε, Αθανασιάδης και Βούκιτς, με μόλις έναν αμυντικό (τον Κοντρέρας) ανάμεσά τους, ο διαιτητής έφερε τη φάση πίσω και… θυμήθηκε το φάουλ.

Είχε κι άλλες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ να σκοράρει. Τα μακρινά σουτ των Ολίσε και Καμαρά έφυγαν άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία, όμως, ήρθε προς το τέλος του α μέρους, όταν ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Αθανασιάδη στο πρώτο δοκάρι κι εκείνος, αντί να πασάρει στον επερχόμενο Λόρενς, προτίμησε ένα χλιαρό πλασέ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, είχε να επιδείξει –κι αυτός- μακρινά σουτ και απευθείας φάουλ του Χολέμπας, από τα οποία μόνον το ένα ανησύχησε τον Ιτάνζ. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του την είχε από απευθείας κόρνερ του Χολέμπας, στο β μέρος, όταν ο Κάτσε έδιωξε στο πρώτο δοκάρι τη μπάλα που είχε πάρει περίεργα φάλτσα.

Το κακό με τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν κατάφερε, για άλλη μία χρονιά, να επιστρέψει από την Αθήνα με νίκες. Κι αν σήμερα το 0-0 είναι θετικό αποτέλεσμα, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Δικέφαλος… ανέστησε νεκρό. Τα πλέι οφ, όμως, είναι κοντά και μπορεί να αποδείξει ότι η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι δική του.